Economic

VIDEO / Realitatea în construcții (XVI): E vorba de tine

Vrei să-ți construiești o casă, iar costurile materialelor se tot adună? Prea multe opțiuni, prea multe prețuri sau prea mulți meseriași? Realitatea în construcții este una dură, mai ales atunci când te lovești de intermediari. Află cum poți reduce costurile cheltuind bani inteligent, de la râmniceanul Cosmin Răileanu, deținătorul afacerii de succes Vindem-Ieftin.ro.

OPINIA difuzează în ediția sa online, în fiecare săptămână, câte un episod din serialul realizat de Cosmin Răileanu cu sfaturi din „realitatea în construcții”.

Salutare dragilor!

Și vă construiți în România casa sau businessul și încercați ca tot ce economisiți acolo (în străinătate, n.r.) să cheltuiți eficient aici, astfel încât poate că atunci când o să vă retrageți să aveți o casă, să aveți un mic business din care să puteți trăi.

Ei bine, de cele mai multe ori, cei mai mulți clienți pe care i-am întâlnit au trimis bani în România meseriașului, constructorului sau prietenilor. Chiar rude bineînteles!

Dar acum vine întrebarea cea mai importantă! Oare aceștia v-au cheltuit banii cu responsabilitate ca și când ați fi fost voi acolo? Sau există o mică îndoială? Dar ați făcut un compromis pentru că nu ați avut o altă alternativă!

Ei bine, în videoul de astăzi o să vă prezint o variantă foarte foarte la îndemână și comodă astfel încât să vă asigurați că banii voștri sunt cheltuiți cu mare atenție. Puteți să verificați lista pe care v-o trimite meseriașul la mai multe firme; chiar dacă nu cumpărați acele produse puteți să verificați online la hipermarketuri în general cât costă acele produse. Sau la depozitul local din zona voastră. Sau online pe alte siteuri care vând materiale de construcții.

În principiu, cel mai bine ar fi ca atunci când intenționezi să cumperi o listă cu materiale să verifici, să știi cam cât te-ar costa și nu să mergi pe încredere. Încrederea se câștigă în timp, dar e bine ca la început să verifici ce se întâmplă cu banii tăi și să trimiți suma de bani pentru lista respectivă, dar în urma calculului pe care tu l-ai făcut. Așa o să ai surprize că poți să economisești bani, iar banii tăi vor fi cheltuiți atent. Și cu o calitate mai bună poate la materiale. Și cu o economie, pentru că tu știi ce alegi și ce e mai bine pentru tine.

Ca și sfat, e bine să crezi, dar să și cercetezi înainte.

Numai bine și succes în toate proiectele voastre!

 

Articole similare