Economic

VIDEO / Realitatea în construcții (XI): Materiale de construcții Eco

Vrei să-ți construiești o casă, iar costurile materialelor se tot adună? Prea multe opțiuni, prea multe prețuri sau prea mulți meseriași? Realitatea în construcții este una dură, mai ales atunci când te lovești de intermediari. Află cum poți reduce costurile cheltuind bani inteligent, de la râmniceanul Cosmin Răileanu, deținătorul afacerii de succes Vindem-Ieftin.ro.

OPINIA difuzează în ediția sa online, în fiecare zi de luni a săptămânii, câte un episod din serialul realizat de Cosmin Răileanu cu sfaturi din „realitatea în construcții”.

Salutare din nou!

Astăzi o să vorbim despre produsele slabe calitativ. Despre gamele eco, despre produse mai mici ca și dimensiuni. Pentru că în ziua de astăzi concurența este foarte mare!

Comerțul tradițional este constrâns și hipermarketurile care s-au dezvoltat foarte mult au împins la inovație, să zic așa, și atunci s-au creat foarte multe game eco. Adică Eco înseamnă o abatere de la STAS. Produse mai subțiri, mai ușoare, mai mici, cu caracteristici mai slabe.

Și, ca să vă dau un exemplu, există plasa sudată cu STAS de grosimi: 4, 5, 6, 7, 8. Ei bine gama Eco este 3,5, care înlocuiește 4; 4,5 care înlocuiește 5 și tot așa. 7,5, care înlocuiește 8. Și atunci o plasă sudată de 8 nu mai are 64 kg, are 53 kg de exemplu. Și tu nu știi lucrul ăsta, pentru că te duci la depozit și ceri plasă de 8. Iar el nu are de 8 și îți dă de 7,5, pentru că plasă de 7.5 se numește 8 Eco.

Ei bine, sunt sute de situații de genul ăsta. Și multe alte produse care au același sistem de vânzare pentru gamele Eco.

Pot să vă spun că și în hipermarketuri sunt game Eco la decorative, la varuri, la decorațiuni. Game proprii, mă refer, care în principiu e un brand acea gama, dar e un brand propriu al hipermarketului, al lanțului de hipermarketuri. Și atunci calitatea acelui produs nu e cea mai bună.

E posibil ca și cu banii pentru acel produs sa vă cumpărați un produs din gama profesională. Din gama cu o garanție mare, de la un producător consacrat. Dar e bine să fiți informați și consultanții cu care discutați să vă dea cele mai bune informații legate de caracteristicile produselor.

Nu credeți toate lucrurile acestea, bineînțeles, dar cercetați ca să nu fiți puși în situația de a pierde bani și de a construi mai slab.

Succes!

 

Articole similare