Economic

VIDEO / Realitatea în construcții (VII): Separă manopera de materiale 

Vrei să-ți construiești o casă, iar costurile materialelor se tot adună? Prea multe opțiuni, prea multe prețuri sau prea mulți meseriași? Realitatea în construcții este una dură, mai ales atunci când te lovești de intermediari. Află cum poți reduce costurile cheltuind bani inteligent, de la râmniceanul Cosmin Răileanu, deținătorul afacerii de succes Vindem-Ieftin.ro.

OPINIA difuzează în ediția sa online, în fiecare dimineață a zilei de luni, câte un episod din serialul realizat de Cosmin Răileanu cu sfaturi din „realitatea în construcții”.

Bună din nou!

Văd în mediul online foarte multe întrebări! Cel puțin în ultimul timp de când mă pasionează acest domeniu. Întrebări de genul „Cât mă costă la gata?” sau „Cât mă costă cu tot cu manoperă?” sau „Cât mă costă această hală cu tot cu manoperă și materiale?”

Ei bine, atunci când ai luat această hotărâre, ai pierdut 20% din start!

Acest procent nu îl dau așa, că l-am estimat eu! Ci pur și simplu cam aceasta este diferența pe care clienții nostri au economisit-o la anumite proiecte separând materialele de manoperă. Acest episod este dedicat acestui subiect, pentru că face diferența între a cumpăra cu un preț bun sau a plăti în plus aceleași produse sau poate chiar produse mai slabe.

De ce toate lucrurile acestea? Pentru că, în general, constructorii nu au cele mai bune prețuri atunci când cumpără materiale de construcții de la producător sau de la distribuitori. Ci „re-vânzătorii” au cele mai bune prețuri.

Și atunci când vi se face oferta, vi se face cu tot cu materiale. Constructorul sau meseriașul sau oricine altcineva care ia o sumă care include și materialele dumneavoastră.

Acum nu vrem să generalizăm, dar sunt anumite persoane care vor să rămână cu cât mai mulți bani din acea sumă. Și e normal, până la urmă, să vrei să eficientizezi proiectul și să rămâi cu cât mai mulți bani. Dar, mai mulți bani înseamnă mai puține materiale, o calitatea poate mai slabă decât vi s-a promis. Pentru că nu aveți controlul.

Iar atunci sfatul nostru principal este să vă negociați singuri și apoi să vă cumpărați materialele de care aveți nevoie. Nu încercați să amestecați lucrurile, ca să scapați de această grijă, pentru că această grijă pe care vreți să o evitați se va transforma într-o pierdere.

Și atunci, 20 la sută la o sumă de 300 sau 400.000 lei, cât costă o investiție la o hală sau la o casă, poate însemna două-trei vacanțe sau poate însemna pregătirea copilului dumneavoastră pe parcursul întregului liceu.

Până la urmă, orice investiție pe care o faceți trebuie să o faceți calculat. Și e bine să aveți controlul acestui lucru. Separați întotdeauna manopera de materiale.

Nu credeți, dar cercetați.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker