Actualitate

VIDEO | Poliţistul originar din Buzău care face furori pe reţelele de socializare

Un poliţist originar din Buzău este de aproape un an vlogger cunoscut în Bihor, dar şi în restul ţării. Poliţistul Octavian Perţea, fratele fostului primar de la Brăeşti Adrian Perţea, face furori pe reţelele de socializare după ce s-a apucat de vlogging. Cunoscut în mediul online sub numele de Tavi Perţea, poliţistul cu vocaţie de vlogger încearcă să îi educe pe şoferii „rebeli” şi să prezinte „faţa bună” a Poliţiei Române. Subcomisarul Octavian Perţea, care a sancţionat primari şi oameni de afa­ceri şi şi-a pus viaţa în pericol de nenumărate ori, îşi propune ca prin vloggurile lui să îi ajute şi pe cei care vor să devină poliţişti pentru a lua cele mai bune decizii în carieră.

Octavian Perţea este ofiţer în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul Rutier, având ca principală atribuţie cercetarea accidentelor de circulaţie rutieră din care au rezultat victime. Fratele fostului primar de la Brăeşti Adrian Perţea, Tavi Perţea a absolvit Liceul de Poliţie „Neagoe Basarab” Buzău în anul 2007, iar în anul 2010 a absolvit Academia de Poliţie „Alexandru I. Cuza” din Bucureşti. În august 2010 a fost repartizat la IPJ Bihor, în cadrul Poliţiei Municipiului Marghita. Acolo a deţinut funcţia de şef Birou Rutier în perioada 2012-2016, ulterior s-a mutat în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, ofiţer în cadrul Biroului Rutier. În perioada 2017-2018 a ocupat, prin împuternicire, funcţia de şef Birou Rutier în cadrul Poliţiei Municipiului Beiuş, iar în perioada 2019-2020 a fost împuternicit adjunct al şefului Poliţiei Munici­piului Beiuş, până în momentul în care a expirat împuternicirea.

În aprilie 2020 a postat primul vlog pe canalul lui de YouTube, pe care îl are din 2014. Încă din Academia de Poliţie a avut acti­vităţi pe scenă, participând la multe concursuri de satiră şi umor. El spune că, de când a devenit poliţist, s-a concentrat doar pe meserie, dar a venit momentul să scoată la lumină şi această latură a sa. Chiar dacă le recomandă vizitatorilor săi virtuali să nu se aboneze şi să nu-i distribuie clipurile, pe motiv de risc de creştere în popularitate şi în tupeu, mai bine de 57.000 de persoane nu i-au ascultat sfatul şi îi urmăresc vloggurile. Pline de umor, acestea au ca subiect Poliţia şi meseria de poliţist.

Tavi Perţea este poliţistul care încearcă să le arate urmăritorilor săi de pe Facebook şi de pe Youtube cum anumite alimente consumate şi chiar dezinfectantul de mâini te pot băga în bucluc. Poliţistul vlogger a demonstrat şi că, dacă mănânci un croissant cu şampanie şi eşti oprit de poliţie, etilotestul va detecta 0,23 mg/litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, într-un experiment recent, Tavi a des­coperit că dezinfectatul mâinilor în maşină te poate costa timp şi multe explicaţii de oferit poliţiştilor, întrucât etilotestul detectează 0,11 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

 

,,Relaţia cu şefii – în general bună… sau aşa cred eu”

Într-un interviu pentru BihorJust.ro, Tavi Perţea povesteşte cum este să fii vlogger, dar şi despre experienţele sale ca poliţist.

Reporter: Poliţist sau vlogger?

Tavi Perţea: 70% poliţist rutier şi 30 % vlogger, chiar dacă şi pe YouTube vorbesc tot des­pre poliţie.

Reporter: Relaţia cu şefii: bună sau rea?

Tavi Perţea: În general bună sau cel puţin aşa cred eu…

Reporter: Cum este poliţistul văzut prin ochii cetăţeanului?

Tavi Perţea: Depinde de situaţie. Dacă este oprit în trafic, ne vede ca pe un adversar. Dacă cere ajutor la 112, ne vede ca pe un sprijin.

Reporter: Top 5 cele mai amuzante scuze inventate de şoferi.

Tavi Perţea: ,,Nu dau sânge că vreţi să îl folosiţi să faceţi experimente pe mine” (la refuz de recoltare probe biologice). ,,Am fumat în Olanda acum două săptămâni” (conducere sub influenţa substanţelor psihoactive). ,,M-am speriat şi am băut repede două beri să-mi revin” (la părăsirea locului accidentului de către şoferi sub influenţa alcoolului). ,,E maşina soţului” (când soţia nu găseşte actele autoturismului). ,,Acum am venit în ţară, nu am condus demult maşina şi nu am ştiut” (autovehicul cu numere roşii expirate).

Cel mai bun banc cu poliţişti

Reporter: Cel mai bun banc pe care l-aţi auzit ­des­pre poliţişti?

Tavi Perţea: Un medic iese transpirat din sala de operaţii şi se întâlneşte cu alt medic. Celălalt îl întrea­bă:

– Ce s-a întâmplat?

– Am avut o operaţie grea. Pacientul, un poliţist, nu prezenta activitate cerebrală, a trebuit să-i tai calota craniană, dar înăuntru nimic, decât o aţă.

– Ce s-a întâmplat?

– Doar un fir de aţă! Timp de patru ore m-am tot gândit dacă să-l tai sau nu.

– Şi?!

– Până la urmă l-am tăiat!

– Şi?

– I-au căzut urechile.

Reporter: Este uşor sau greu să fii vlogger?

Tavi Perţea: La început a fost foarte greu, pentru că nu ştiam să filmez şi să editez. Acum e puţin mai uşor pentru că m-am obişnuit şi am multe idei de conţinut.

Reporter: Cele mai amuzante mesaje primite de la fani?

Tavi Perţea: ,,Ce fac poliţiştii cu drogurile capturate?”, ,,7 days devine 90 days” (la vlogul când a ieşit alcoolemie de la cornul cu şampanie) sau „Fă experimente şi cu substanţe psihoactive”.

Reporter: Viaţă liniştită sau viaţă publică?

Tavi Perţea: Am avut viaţa liniştită până acum. De ceva timp am ales viaţa publică. Îmi place să cunosc oameni noi.

A primit Tavi Perţea vreo amendă?

Reporter: Pro sau contra Marian Godină?

Tavi Perţea: 90% pro şi 10% contra (mă refer la postările lui, pe el nu-l cunosc ).

Reporter: Trei vloggeri preferaţi?

Tavi Perţea: Mircea Bravo, Andrei Verestiuc şi George Buhnici.

Reporter: Cea mai amuzantă experienţă de până acum?

Tavi Perţea: Când am aplicat prima amendă. Eram începător şi aveam emoţii. A ieşit ceva foarte amuzant şi s-a lăsat cu avertisment. Dar o să fac vlog despre asta, că sună mai bine povestită.

Reporter: Aţi fost amendat până acum?

Tavi Perţea: Da, pentru viteză şi parcare.

Reporter: Ce nu suportaţi la oameni?

Tavi Perţea: Nu suport oamenii care-şi schimbă principiile în funcţie de interes. Nu trebuie să avem toţi aceleaşi principii, dar măcar să fim consecvenţi.

Reporter: Care este viciul lui Octavian Perţea?

Tavi Perţea: Telefonul! Îmi ocupă foarte mult timp, mai ales de când creez conţinut pe YouTube.

Cel mai mare regret şi cea mai frumoasă experienţă

Reporter: Ce este pe primul loc, familia sau cariera?

Tavi Perţea: Familia este pe primul loc, dar şi cariera are un rol important în viaţa mea.

Reporter: Care este cea mai mare temere?

Tavi Perţea: Atât timp cât suntem toţi sănătoşi, nu am nicio temere.

Reporter: Cel mai mare regret?

Tavi Perţea: Regret că în poliţie uneori, sunt promovaţi şi oameni incompetenţi şi aşa are de suferit întreaga societate. Pentru că, la un moment dat, fiecare avem nevoie de poliţie.

Reporter: Cea mai frumoasă experienţă de până acum?

Tavi Perţea: Cea mai frumoasă experienţă a fost perioada petrecută la Marghita, unde am stat şase ani şi unde am început cariera de poliţist. Am avut cele mai multe realizări profesionale, am învăţat tot ceea ce ştiu şi m-am întâlnit cu aproape toate speţele posibile. Dar am experienţe plăcute şi de la Beiuş.

Reporter: Recomandări de Sărbatori.

Tavi Perţea: Recomand oamenilor să evite întâlni­rile cu multe persoane. E de preferat să fie un cadru restrâns, alături de cei apropiaţi. Mai avem puţin şi trecem peste această perioadă grea. Iar în cazul în care se întâmplă să ieşiţi noaptea fără declaraţie, măcar să nu conduceţi sub influenţa alcoolului. (Sursă BihorJust.ro)

Îl puteţi urmări pe Tavi Perţea pe pagina de Facebook Tavi Perţea Vlog şi pe canalul de YouTube cu acelaşi nume.

 

Articole similare