Politic

VIDEO | Polițistul buzoian Tavi Perțea, teste de fentare a alcooltestului

Polițistul vlogger cu origini buzoiene Tavi Perțea spulberă mitul fentării alcooltestului cu ajutorul pătrunjelului, usturoiului sau gumei de mestecat. Într-o filmare de pe canalul său de Youtube, polițistul a arătat că alcooltestul nu poate fi fentat.

Pentru că printre șoferi circulă unele mituri potrivit cărora aparatul alcooltest poate fi fentat dacă mesteci, după ce ai consumat alcool, pătrunjel, gumă de mestecat sau usturoi, polițistul Tavi Perțea, de la Poliția Rutieră Bihor, a făcut un experiment prin care a demontat aceste mituri.

În cadrul experimentului, polițistul a băut un pahar de vin, după care a mestecat pătrunjel. În urma testării a ieșit o alcoolemie de 0,33. Într-o altă seară a consumat bere, după care a mestecat gumă. Nici de această dată alcooltestul nu a putut fi fentat. În a treia seară, polițistul a mâncat usturoi după ce a băut un pahar de pălincă. Nici usturoiul nu a ajutat la eliminarea alcoolemiei.

„După aceste experimente pot să trag următoarea concluzie. Singura situație în care putem să facem să ne iasă zero în aparatul alcooltest este să nu consumăm alcool sau alte alimente care conțin alcool cu cel puțin 12 ore înainte”, a explicat polițistul care a avertizat că pentru alcoolemie la volan se pierde permisul de conducere, iar dacă este peste 0,8 se deschide dosar penal. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare