miercuri, 27 mai 2020

VIDEO | Pierre Do­noré, recital de excepție la Buzău

Interpretul Pierre Do­noré,  din Franța, a susținut, în seara de miercuri, 15 mai, un concert de excepție, la Sala Mare a Consiliului Județean, în fața unei săli pline, cea mai mare parte dintre spectatori fiind formată din adolescenți.

În sală s-au aflat reprezentanții Centrului Cultural Francofon, Maria Monalisa Pleșa, în calitate de președinte al organizației, și Liliana Ivănel. Pe parcursul spectacolului, un cor format din elevi ai Liceului de Artă ,,Margareta Sterian” condus de profesorul coordonator Alina Rădulescu, au format ,,backing vocals”, ceea ce a adus o notă de sensibilitate în plus.

Spectacolul a început după un moment de recule­gere ținut în memoria elevului liceului, care a părăsit prea devreme această viață, într-un mod dureros pentru familie, pentru cei apropiați și pentru toți cei care îl știau drept un elev foarte bun. Tot spectacolul a fost un dialog muzical al lui Pierre Donoré cu publicul care a rezonat foarte bine și l-a suprins de multe ori pe interpret, acompaniindu-l cu ropote de aplauze.

Surpriza spectacolului a venit din partea lui Pierre care a interpretat, împreună cu sala, melodia ,,Trandafir de la Moldova”, un omagiu pe care a vrut să-l aducă în primul rând bunicilor săi de la Dorohoi și de la Bacău și apoi buzoienilor. De altfel, în spectacol una dintre melodii a fost compusă și dedicată buzoienilor, aceasta fiind o altă surpriză a interpretului Pierre Donoré.

Spectacolul a avut loc în cadrul sezonului Franța-România organizat de Institutul Francez, interpretul realizând în perioada 14-27 mai un turneu acompaniat de Romain Roussoulière (chitară) și Jonathan Goyvaertz (pian).

În final, președintele Centrului Cultural Francofon Buzău, Maria Monalisa Pleșea, a mulțumit celor implicați în realizarea acestui eveniment, începând cu Pierre Donoré, echipei acestuia, Liceului de Arte, Consiliului Județean și publicului, care a creat o atmosferă fantastică.

 

loading...
error: Content is protected !!