joi, 04 iunie 2020

Premieră pe piața forței de muncă buzoiană / Bursă pentru un angajator care vine cu fabrica de acasă

Vineri are loc la Buzău prima bursă a locurilor de muncă organizată de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru un angajator străin dispus să vină cu fabrica de acasă dacă găsește forța de muncă de care are nevoie. Și se pare că a găsit ce căuta, având în vedere că a prospectat piața buzoiană a forței de muncă încă din luna octombrie a anului trecut. Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Ionel Tociu, spune că este vorba despre o firmă poloneză de cablaje care vine la Buzău cu utilaje performante într-un spațiu deja ­exi­stent, decizia fiind luată după ce au obținut toate informațiile cu privire la forța de muncă din județ, atât în ceea ce privește pregătirea acesteia, cât și din punct de vedere al salariilor cu care-și plătesc agenții economici autohtoni forța de muncă. Este vorba despre o companie producătoare de cablaje auto, care a decis să-și mute producția din Polonia, unde funcționează în prezent, la Buzău, pe Șoseaua Săptarului.

Pentru început, ,,angajatorul polonez are nevoie de 10 muncitori, care vor constitui nucleul fabricii și  care vor urma cursuri de specializare în Polonia”, spune directorul AJOFM, Ionel Tociu. Ulterior fabrica va mai face recrutări de personal, urmând să fie create peste o sută de locuri de muncă. AJOFM Buzău este alături de investitor și ­asi­gură finanțare din fonduri publice pentru formarea profesională a viitorilor angajați, dar și pentru ucenici.

2 COMENTARII

  1. Unde si cum s-a tinut Bursa Mini-Bursa Locurilor de Munca ? Pentru ce categorie de candidati a fost bursa ;someri cu indemnizatie,someri fara indemnizatie,chemati special de AJOFM ?
    Pe data de 16-17.05.2019 am trecut pe la somaj si nu era nici un afis cu data si locul de desfasurare a bursei.
    S-a desfasurat incognito ?!!!
    Am intrebat si pe facebook unde a fost postat anuntul si nu a raspuns nimeni !!!

  2. Ne sparg și polonezii cu salariile! Ca Electroluxul și Astra Rail Industries!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!