Actualitate

VIDEO Percheziții de amploare în Mihai Viteazu. Familie de cămătari, reținută

UPDATE

Trei dintre cele 7 persoane reținute pentru tâlhărie, camătă și santaj, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Celelalte 4 persoane sunt cercetate sub control judiciar.

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. În temeiul art. 225 şi 226, cu referire la art. 223 alin. 2 teza a II-a, Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a: – inculpatului POPINĂ TUDOR- SANDOCAN zis ” ?URAI ”, – inculpatului POPINĂ EDUARD zis Magari, – inculpatului POPINĂ BRANCO-BILI zis PITICU,pe o durată de 30 zile, începând cu data de 23.02.2021, ora 20.30, până la data de 24.03.2021, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare„, se precizează în soluția pe scurt de la Judecătoria Buzău.

Șapte persoane au fost reținute în urma unor ample percheziții efectuate luni de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Buzău în 11 locații din municipiul Buzău, la domiciliile unor persoane bănuite de tâlhărie, camătă și șantaj, fiind ridicați 77.650 de lei, 24.260 de euro, 7.900 de dolari, 13 telefoane mobile și mai multe înscrisuri. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism. Verificările au fost făcute în cartierul Mihai Viteazu, toți cei vizați de anchetă fiind membri ai clanului Popină, familie de romi implicată de-a lungul timpului în mai multe scandaluri și infracțiuni cu violență.

Din investigații a reieșit că, în perioada 2012-2021, bănuiții ar fi acordat bani cu împrumut mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizați în acest sens.

În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, persoanele cercetate ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică împotriva celor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate.

Prin activitatea infracțională, ar fi obținut aproximativ 60.000 de euro, dar și alte bunuri mobile și imobile.

Șaisprezece mandate de aducere au fost puse în executare, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, camătă şi şantaj, urmând a fi dispuse măsurile legale.

În urma probatoriului administrat, a fost luată măsură reținerii față de șapte persoane, 5 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 23 și 42 de ani, toate din municipiul Buzău.

În cursul acestei zile, urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de sesizare a instanței, în vederea arestării.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În activități, au fost angrenați și polițiști de investigarea criminalității  economice, polițiști de ordine publică, criminaliști și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău„, precizează IPJ Buzău.

Potrivit unor surse judiciare, trei buzoieni ar fi picat în plasa cămătarilor, dar și un cetățean turc stabilit în Buzău.

 

Articole similare