Actualitate

VIDEO / Grupare specializată în trafic de droguri de mare risc, destructurată

La data de 4 mai, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, împreună cu polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, au efectuat 40 de percheziții domiciliare, în Buzău, Galați, Brăila, Vrancea, Brașov și municipiul București, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv și constituire a unui grup infracțional organizat.

În cauză s-a reținut că, în anul 2022, în județul Buzău s-a constituit un grup infracțional organizat în scopul procurării și vânzării drogurilor de risc și mare risc și substanțelor cu efect psihoactiv. În perioada 2022-aprilie 2023 grupul a procurat, deținut, transportat, manipulat, ambalat, oferit, intermediat și comercializat droguri și substanțe psihoactive.

Grupul a acționat pe trei paliere:

  • primul palier alcătuit din dealerii principali care au deținut și oferit spre vânzare cantități mari de substanțe;
  • al doilea palier alcătuit din dealerii care s-au aprovizionat de la cei din palierul primar și au oferit spre vânzare substanţe interzise către dealerii din palierul III și direct către consumatori;
  • ultimul palier constituit din dealeri ce au oferit direct spre vânzare consumatorilor sau au intermediat vânzări pentru a își asigura consumul propriu gratuit.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 17 telefoane mobile, 4 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și 21 de grame de substanță pulverulentă, albă, care urmează a fi expertizată, în vederea stabilirii naturii acesteia, 450 de grame de cannabis, 140 de grame de hașiș, 6 comprimate cu droguri sintetice, 5.700 de lei și 450 de euro. Au fost puse în executare 32 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Articole similare