sâmbătă, 16 ianuarie 2021

VIDEO / Elevii Liceului de Arte, clipuri emoționante dedicate Zilei Naționale în timpul pandemiei

Chiar dacă sunt obligați să stea departe de sălile de clasă, arta îi aduce împreună oriunde s-ar afla. Este vorba despre elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” care, în această perioadă de pandemie, și-au unit forțele pentru a transmite publicului mesaje de încurajare și La Mulți Ani.

Mai exact, elevii secției de Arhitectură și cei de la Muzică Tradițională Românească au realizat două proiecte în regim de învățământ online, folosindu-se de tehnologia digitală. Elevi de la Arhitectură au realizat un filmuleț prin care subliniază ideea că doar împreună putem învinge pandemia de coronavirus, purtând cu toții mască de protecție. Pentru realizarea filmulețului, tinerii artiști au apelat la mesaje și imagini sugestive.

„Este mesajul pe care elevii noștri îl transmit publicului: doar împreună și protejându-ne putem reveni la normal. Practic, este felul lor de a spune că le este dor de școală și vor să revină cât mai repede în bănci. Totuși, chiar și în regim de școală online, arta îi aduce împreună pe elevii noștri care au realizat acest filmuleț la cursul de procesare computerizată, sub îndrumarea profesorului Raluca Trufin”, a declarat pentru OPINIA Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Arte.

Cel de-al doilea proiect realizat de elevii Liceului de la Arte este dedicat Zilei Naționale. Este vorba despre un cântec de muzică populară cântat de 17 soliști, fiecare înregistrându-se acasă la el.

https://youtu.be/ctIoXK2KbBE

„Chiar dacă este o perioadă mai grea, activitatea tinerilor soliști continuă, ei rămânând mesagerii culturii și tradițiilor. Utilizând digitalizarea, fiecare elev s-a înregistrat acasă la el cu telefonul, a trimis filmulețul, și ajutați de profesorii Alina și Ciprian Rădulescu au realizat un clip dedicat României și tuturor românilor. Prin ambele proiecte, elevii noștri vor să convingă românii că țara noastră este atât de frumoasă și merită să luptăm pentru ea”, a mai declarat directorul Liceului de Arte.

loading...
error: Content is protected !!