Educație

VIDEO / Eleva Bianca-Mihaela Dedu din Brătilești, prima admisă într-un colegiu militar

Eleva Bianca-Mihaela Dedu a fost admisă prima dintre cei 168 de „boboci” care au intrat anul acesta în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, cu media 9,96. Ea este absolventă cu media 10.00 a Școlii Gimnaziale din satul Brătilești.Rezultatul ei a venit în urma muncii, la care a adăugat voință și ambiție. Se mândreşte că face parte dintre cei mai buni şi îşi doreşte, în continuare, să obţină rezultate deosebite în cariera militară, o profesie dedicată celor ambițioși, disciplinați, serioși, îndrăzneți, cutezători și tenace. Data de 11 septembrie 2023 a marcat un moment important în parcursul ei de licean militar. Copleșită de emoții, a susținut discursul în numele bobocilor la festivitatea de deschidere a anului școlar 2023-2024.

Ideea de cariera militară i-a venit datorită unui membru al familiei care lucrează în domeniu.  Tânăra consideră că anii petrecuți la Breaza vor pune bazele viitoarei sale cariere militare.

„Drumul a fost destul de lung și anevoios, dar, la începutul clasei a XII-a, când m-am hotărât că vreau să urmez acest liceu, am utilizat toate resursele pe care le-am avut pentru a ajunge elevă aici. Nu m-am așteptat să fiu prima, dar întotdeauna m-am pregătit să fiu sigură că voi intra și să nu am niciun dubiu în legătură cu acest fapt. Când am văzut că am intrat prima, a fost o mare bucurie și mi-am dat seama că sunt roadele muncii mele și ale efortului pe care l-am depus pe parcursul clasei a XII-a”, a spus Bianca – Mihaela Dedu.

În cadrul festivității de deschidere a anului școlar au luat cuvântul comandantul colegiului, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, și comandantul Comandamentului Logistic Întrunit, domnul general-locotenent dr. Cătălin Zisu.

La finalul ceremoniei de deschidere a anului școlar 2023-2024 a acordat un interviu Centrului de Televiziune și Film al MApN.

 

Articole similare