Actualitate

Bistro Junior, scos la vânzare

Unul dintre cele mai populare restaurante din județ, Bistro Junior, situat pe Bulevardul Gării, vizavi de Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, este scos la vânzare prin licitație publică cu strigare de un lichidator judiciar. Este vorba despre trei construcții și un teren în suprafață de 1.263 metri pătrați, evaluate la prețul de 3.588.045 lei, respectiv 717.609 euro, conform publicației lichidatorului judiciar.

Cum s-a ajuns la această situație? În data de 9 ianuarie 2018, Tribunalul Buzău a acceptat cererea proprietarului restaurantului, SC TESS CLUB INTERNATIONAL SRL de deschidere a procedurii generale de insolvență a societății, iar pe 15 mai 2018, aceeași instanță a dispus începerea procedurii falimentului. Conform informațiilor din dosarul respectiv publicate pe portalul instanțelor de judecată, și insulița din Parcul Tineretului este vizată de această procedură, după clarificarea situației privind contractul de asociere în participațiune dintre Primăria Buzău și SC TESS CLUB INTERNATIONAL SRL.

La masa credală sunt înscriși patru creditori: Primăria Municipiului Buzău, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Buzău, Asociaţia pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor (UCMR ADA) și Cen-
trul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM).

Prima licitație privind vânzarea Bistro Junior a avut loc pe 17 august 2023, aceasta a fost și va fi repetată săptămânal în fiecare zi de vineri, timp de zece săptămâni, conform aceluiași document.

Aceasta nu este, însă, singura problemă a proprietarului TESS CLUB INTERNATIONAL, Sorin Cristea, zis „Cazma”. El a fost condamnat, la începutul lunii august a anului trecut, la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, prejudiciul creat statului fiind evaluat la 1.043.013 lei.  Concret, Curtea de Apel Ploiești a decis ca Sorin Constantin Cristea să fie condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în variantă agravantă şi în formă continuată, cu suspendarea pedepsei şi aplicarea unui termen de încercare de 5 ani. De asemenea, administratorul Daniela Vlăgea, mâna dreaptă a lui Cristea, a primit aceeaşi pedeapsă.

Pe fond, Tribunalul Buzău  i-a condamnat pe cei doi la închisoare cu executare, pe Cristea la 5 ani, iar pe Vlăgea la 3 ani de închisoare, ultima pentru complicitate la evaziune fiscală în varianta agravantă şi în formă continuată.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker