Monden

VIDEO | Dana Dobre, încă o piesă nouă

Ocaziile speciale sunt corelate cu lansarea unei piese de suflet! Au trecut 8 ani de când Dana Dobre și-a luat la revedere de la fanii Drăgăicii și a așteptat cu nerăbdare reîntoarcerea pe scena acestui eveniment, alături de foștii colegi din showbizzul autohton. Și a ales ca tocmai în ziua în care cântă în Drăgaica să își lanseaze și pe canalul oficial o nouă piesă, „Mi-e dor”, în care amintește de iertare, o nouă șansă, strângeri la piept și dor.

Piesa are un ritm latino, nu beneficiază încă de un videoclip, dar în numai câteva ore de la promovarea ei Danei i-a fost apreciat proiectul de peste 1.500 de fani. Melodia cea nouă le-a fost cântată și buzoienilor în primă audiție, alături de celelalte cinci piese cu care Dana Dobre a ales să își „marcheze” revenirea în lumea muzicii: „Trec anii”, „Tu”, „Capătul lumii” , „Lele” și „Rău sau răi”. Toate au avut parte de lansări speciale, fie că vorbim despre zile de sărbatoare sau de ziua de naștere a artistei. „Mă întorc cu multe emoții pe scena Drăgăcii, după o pauză de 8 ani, dar nerăbdarea este poate și mai mare deoarece chiar azi lansez o nouă piesă și vreau să văd reacția publicului la munca mea din zilele acestea”, a spus pe rețelele de socializare Dana Dobre.

Reamintim că artista a început să cânte de la o vârstă fragedă şi este una dintre primele membre ale trupelor de muzică înfiinţate în România. Dana a moştenit talentul muzical de la mama sa, care are o voce deosebită, dar care nu a avut o carieră în muzică. La vârsta de 13 ani Dana Dobre a participat la Festivalul „Mihaela Runceanu”, dar înainte de a urca pe scena concursului s-a pregătit cu compozitorul Marcel Dragomir. „Am fost la festival în anul 1993 şi am luat <Premiul Tinereţii<. În 1994, m-am pregătit mult mai mult şi am luat <Tofeul Mihaela Runceanu<. În juriu erau Titus Andrei, Viorel Gavrilă, erau oameni de valoare. La festival au participat atunci Minodora, Irina de la Asia, deci fete talentate. Eu am cântat o piesă lui Mariah Carey, <Without you>, şi am câştigat”, își amintește începuturile carerei sale Dana, într-un interviu pentru adevărul.ro, în 2010.

Au urmat foarte multe festivaluri, atât în România, cât şi în Moldova. În 1996 şi în 1997 a participat la Festivalul de la Mamaia, unde a reuşit să câştige tot „Premiul Tinereţii”. Pentru cariera sa a fost o participare foarte importantă, mai ales că la acest festival a avut concurenţă serioasă. În scurt timp, au început şi apariţiile la televiziune sau la radio. După Festivalul de la Mamaia a fost invitată să susţină mai multe concerte în Buzău şi în Râmnicu Sărat. Aşa a fost remarcată de către Manuel Iordache, cel care i-a propus să înfiinţeze o trupă care să se numească M-Body. „M-a încântat propunerea lui şi, în scurt timp, am lansat un album, am filmat şi un videoclip în avion la Şcoala de la Boboc, era foarte frumos atunci”, ne-a mărturisit Dana Dobre.

Din cauza unei probleme de sănătate, Dana a luat o pauză, iar odată cu revenirea şi-a schimbat stilul muzical şi a început să cânte muzică orientală. „Am avut două videoclipuri cu acest gen muzical, melodiile au prins foarte bine la public. Când mergeam la spectacole oamenii cântau odată cu mine”, spune tânăra. Acum nu mai cântă la fel de mult ca atunci când făcea parte din M-Body, însă consideră că nici piaţa muzicală din prezent nu seamănă deloc cu cea din anii ’90. „Atunci nu se punea atât de mare accent pe imagine, ci mai mult pe talent. Totul se realiza pe talent şi pe muncă, aşa cum am făcut şi eu, dar acum este foarte greu să pătrunzi pe piaţa muzicală”, își încheia artista interviul din 2020.

 

Articole similare