Actualitate

VIDEO / Cum arată podul de la Brăila înainte de inaugurare

Pasionații de infrastructură au postat imagini noi cu cea mai spectaculoasă construcție din România din perioada post-decembristă. Podul suspendat de la Brăila este aproape gata și urmează să fie dat în trafic la finele lunii viitoare, potrivit celor mai recente informații transmise de autorități.

Podul suspendat de la Brăila va fi inaugurat pe 27 iunie, plus sau minus trei zile, a anunțat luna trecută ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare.

Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare. Fiind vorba de o investiție din fonduri europene, traversarea podului nu va fi taxata în primii cinci ani, conform unor declarații anterioare ale oficialilor din Transporturi.

Pilonii au 192 m înălțime totală de la partea superioară a fundației și sunt localizați în aproprierea malurilor. Fiecare pilon este prevăzut cu scări și lift, accesul fiind permis din benzile de întreținere localizate pe ambele părți ale tablierului. La pilonul Brăila sunt 72 de piloți de 40 de metri lungime, iar la pilonul Tulcea sunt 72 de piloți de 38 de metri lungime.

În cadrul Master Planului General de Transport, podul figurează ca parte a Drumului Expres Buzău – Brăila – Tulcea – Constanța, drum planificat a se realiza în perioada 2020–2030, care va conecta Nordul Munteniei și Sudul Moldovei de Nordul Dobrogei, unde se află Delta Dunării.

 

Articole similare