Actualitate

VIDEO | Cu 4 milioane de abonați pe „TikTok“, o buzoiancă se implică în campania națională de prevenire a traficului de persoane

„Șefa TikTok”, buzoianca Andra Gogan (Alexandra Gabriela Valentina Gogan, în certificatul de naștere), este implicată în promovarea   campaniilor de prevenire a traficului de persoane pe care le-au lansat  Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Inspectoratul General pentru Imigrări în data de 29 ianuarie.

Andra a intrat în Cartea Recordurilor împreună cu fratele său, Răzvan Gogan, pentru „Cel mai lung concert live susținut de un copil” (3 ore și 20 minute, 55 melodii) și „Cele mai multe CD-uri lansate de un copil” (16 albume). Recordul a fost confirmat pe 15 septembrie 2009. Cu peste 400 de melodii lansate până acum, a reușit să intre în Cartea Recordurilor pentru lansarea celor mai multe albume de muzică pentru copii.

Ea a povestit în decembrie,  la Pro TV, în emisiunea lui Măruță, că are aproape patru milioane de abonați pe TikTok, motiv pentru care realizatorul emisiunii îi spune „șefa TikTok”: „Am aproape patru milioane de abonați pe TikTok. Am continuat să postez (…) Nu știu dacă o să fie cineva sub vâsc, deocamdată petrec cu familia mea (…) Trebuie să recunosc că e foarte multă muncă, oamenii cred că nu e, că avem Sala Palatului plină, dar e foarte multă muncă. Uneori ieși pe minus cu banii, dar important e să iasă bine (…) Cea mai mare bucurie e că am rămas sănătoasă și am trecut peste niște hopuri mari. Am avut concertul la Sala Palatului și am terminat serialul <Sirenele>”, a mărturisit în acea emisiune buzoianca.

De altfel, în 2023, buzoianca Andra Gogan a fost considerată drept  „Cel mai iubit star român” și de aceea este așteptată în acest an să aducă energia și farmecul său la „Wonder Family Fest!” din Cluj, biletele pentru acest concert fiind puse în vânzare încă din data de 8 ianuarie.

Care sunt cele trei campanii

Campaniile la care participă Andra au loc  în cadrul proiectului PDP1 – „Îmbunătățirea sistemului național de Azil și Migrație”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 și au fost denumite: „Traficul de persoane începe cu o promisiune. Visul unei vieți mai bune se poate transforma în coșmarul exploatării sexuale”, „Traficul de persoane începe cu o promisiune. Un loc de muncă sigur începe cu un contract” și „Traficul de persoane începe cu o promisiune. Pentru fiecare ban primit, cerșetorul își dă la schimb libertatea”.

Cele trei campanii au scopul de a informa și conștientiza populația generală și grupurile de risc cu privire la consecințele traficului de persoane. „Fiecare dintre cele trei campanii vizează câte o formă de manifestare a traficului, respectiv: traficul de persoane în scopul exploatării sexuale, traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă și traficul de persoane în scopul exploatării prin cerșetorie, adresându-se cetățenilor străini aflați pe teritoriul României, persoanelor aflate în situație de risc/vulnerabilitate la trafic, precum și populației în ansamblu”, transmit reprezentanții ANTIP.

Campaniile se vor derula pe o perioadă de 90 de zile, în intervalul ianuarie – aprilie 2024, și cuprind activități specifice implementate în mediul outdoor și online. Promovarea mesajelor anti-trafic ale campaniilor este susținută de trei persoane publice, cu notorietate crescută în mediul online. Este vorba despre Bianca Adam, Adrian Pov și Andra Gogan. Buzoianca noastră este  cântăreață, vlogger și voice-over. Este content creator pe TikTok, actriță, scriitoare și producător pe YouTube, vlogger și entertainer pe YouTube, coregraf la Academia de dans „Amicii” și  actor de dublare vocală la Disney și la Nickelodeon.

Materialele informativ-preventive necesare desfășurării componentelor online și outdor ale celor trei campanii de prevenire sunt realizate în limbile română, engleză, ucraineană, arabă, nepali și bengali, și au scopul de a susține promovarea mesajele campaniilor în rândul publicului vizat, contribuind astfel la reducerea vulnerabilității grupurilor țintă. Mesajele anti-trafic vor fi promovate plătit și targetat pe rețelele de socializare, utilizând caracteristici precum locația, limba vorbită, intervalul de vârstă, gen, comportamente, interese etc. În acest mod, informațiile vor ajunge în mod eficient la persoanele cele mai expuse riscurilor traficului de persoane.

Cu ce se ocupă ANITP

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) este structura de specialitate, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care realizează evaluări ale tendinţelor în materie de trafic de persoane şi măsoară rezultatele acţiunilor de luptă împotriva traficului, inclusiv prin colectarea de date statistice în strânsă cooperare cu organizaţiile relevante ale societăţii civile din acest domeniu, îndeplinind rolul de raportor național.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker