marți, 02 iunie 2020

VIDEO | Control dispus de ministrul Mediului după ce primarul de la Colți a fost filmat stropind cu bere ursul împușcat

Corpul de Control al Ministrului Mediului ajunge astăzi la Buzău pentru a verifica modul în care a fost împușcat ursul care a terorizat în ultimele săptămâni locuitorii mai multor sate din zona Colți-Pănătău. Decizia a fost luată de ministrul Grațiela Gavrilescu după ce joi, în mediul online au apărut filmări în care primarul comunei Colți apare stropind cadavrul ursului cu bere: „Şi acum pomana porcului, hai să trăim. A mâncat destul, acum îi dăm de băut.”

Alesul local s-a filmat în timp ce se bucură de capturarea animalului și a distribuit înregistrarea video chiar pe pagina sa de socializare, reacția fiind una nefirească. Imaginile cu sătenii şi vânătorii batjocorind cadavrul ursului, în semn de răzbunare pentru pagubele produse, sunt revoltătoare, iar reacția edilului a fost criticată dur pe paginile de socializare dar și la posturi de televiziune.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat joi seară pe pagina sa de Facebook că vineri, la prima oră a dimineții, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu va descinde la Buzău pentru a ancheta modul în care a fost sacrificat ursul.

Este inadmisibil!!!La prima oră a dimineții, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu va fi la Buzău. Vom cere inclusiv intervenția organelor de cercetare penală! Iar Corpul de Control al Ministrului va verifica modul în care cei din Agenția și Garda județene și-au îndeplinit atribuțiile. Le garantez vinovaților că vor plăti scump!”, a scris pe Facebook Grațiela Gavrilescu.

Ministerul Mediului și-a dat avizul, pentru recoltarea ursului, la începutul lunii aprilie, la solicitarea Instituției Prefectului după ce animalul a atacat mai multe gospodării din zona Colți-Pănătău.

video postat de observatorulbuzoian.ro

Gepostet von Pavel Petrisor Radulescu am Donnerstag, 18. April 2019

3 COMENTARII

  1. Daca l-au impuscat legal , cu avizul ministerului , poate sa-l pupe-n sticla pe primar. Ca nu este etic , etc , asta-i alta poveste , dar nu exista nici o ilegalitate…Praf in ochii prostilor , lovitura de imagine…bla-bla-bla..

  2. Păcat de el, dar dacă omora un om era acuzat domn primar ca nu a făcut nimic!

  3. Doamna ministru sa se autosesizeze si cand aceste animaloe omoara oameni sau le provoaca distrugeri in gospodarii

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!