Monden

VIDEO / Cele mai așteptate filme în 2022 (I)

La fel ca anul trecut, 2022 se anunță absolut fa­bulos din punct de vedere al lansărilor cinematogra­fice, urmând să ne aducă filme îndelung așteptate sau blockbustere ce continuă francize mai recente. Pe lista aparițiilor se numără Top Gun: Maverick, The Batman, Avatar 2, Fantastic Beasts 3, Doctor Strange, Jurassic World: Dominion, Thor: Love and Thunder, un nou film cu Hercule Poirot și multe altele.

Iată cele mai așteptate filme ce urmează să fie lansate în 2022 și data la care vor avea premiera în România:

Scream (14 ianuarie)

Regizat de Matt Bettinelli-Olpin și Tyler Gillett, echipa din spatele comediei horror Ready or Not, al cincilea titlu al francizei ,,Scream” va fi scris de James Vanderbilt, scena­ristul aclamatului film Zodiac, lansat în 2007. Povestea din „Scream 5” va avea loc la 25 de ani după crimele care au zguduit orășelul Woodsboro în primul film al francizei.

O parte din actorii care au jucat în filmul lansat în 1996 s-au întors pentru noul lungmetraj, printre aceștia numărându-se Neve Campbell, Courteney Cox și David Arquette. Aceștia vor completa o distribuție care include numeroase nume noi de la Hollywood, rolul principal urmând a fi jucat de tânăra cântăreață și actriță mexicană Melissa Barrera.

Să sperăm că noul Scream va avea umorul primelor două titluri ale francizei și nu se va lua prea în serios cum o fac zilele astea mult prea multe comedii filmate la Hollywood.

Moonfall (4 februarie)

După ce o forță misterioasă deviază orbita Lunii, punând-o pe o traiectorie de coliziune cu Pământul, fosta astronaută devenită directoare a NASA, Jo Fowler (Halle Berry) crede că a găsit cheia salvării omenirii, însă doar un astronaut din trecutul ei și un adept al teoriilor conspirației o cred. Cu doar trei săptămâni la dispoziție până la impact, cei trei eroi vor lansa o misiune în spațiu pentru a salva Pământul de la anihilare.

Moonfall este regizat de Roland Emmerich, cunoscut pentru lungmetrajele sale apocaliptice anterioare precum Independence Day și The Day After Tomorrow. În film vor juca și Patrick Wilson, John Bradley și Michael Peña.

Jackass Forever (4 februarie)

Există ceva aproape poetic în a-i vedea pe Johnny Knoxville, Steve-O și restul găștii trecute de prima tinerețe chinuindu-și în continuare trupurile pentru amuzamentul nostru. Maes­trul ceremoniilor, Jeff Tremaine, va introduce mai mulți invitați în acest al patrulea film Jackass, printre ei urmând a se număra rapperul Tyler, The Creator, comediantul Eric André și legendarul Shaq.

Echipei Jackass i se va alătura de asemenea pentru viitorul film primul său membru de sex feminin, în persoana comediantei Ra­chel Wolfson care, în pofida glumelor despre umorul femeilor ce pro­voacă ocazio­nal controverse în industrie, chiar e amuzantă.

Death on the Nile (11 februarie)

„Ucigașul este aici. Și va rămâne aici”. Hercule Poi­rot se întoarce pentru a rezolva un nou mister într-un film sequel pentru, Murder on the ,,Orient Express”, faimosul detectiv urmând să investigheze uciderea unei tinere moștenitoare în timp ce se află în vacanță în Egipt. Echilibru între viața personală și cea profesională? Poirot cu siguranță n-a auzit de așa ceva.

Rolul său va fi jucat de actorul irlandez Kenneth Branagh într-o distribuție cu suspecți de prima mână: Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Gal Gadot și Letitia Wright, printre alții. ,,Death on the Nile” trebuia să fie lansat în urmă cu doi ani, dar a fost amânat în mod repetat din cauza pandemiei.

Articole similare