duminică, 20 septembrie 2020

VIDEO | Ce spune primarul Toma despre ,,șantierul din Unirii Sud”

Imediat după încheierea lucrărilor de asfaltare a străzii Viitorului, a început reabilitarea unei alte străzi importante din zonă, Aleea Arinului, a anunțat primarul Constantin Toma într-o înregistrare video intitulată „Șantierul din Unirii Sud”, pe care a pos­tat-o pe pagina sa oficială de Facebook. El spune că asfaltarea acestei străzi – paralelă cu Viitorului și cu Bulevardul Unirii Sud, ­si­tuată între cele două artere rutiere – și a parcărilor adiacente este cu atât mai importantă cu cât, în condițiile în care strada Unirii va intra în reabilitare totală, numărul mașinilor care vor trebui parcate aici va crește substanțial.

,,După finalizarea străzii Viitorului, se intră aici (pe Aleea Arinului, n.r.) cu toate forțele. Această stradă, alee, este complexă, pentru că nu este numai stradă, ci înseamnă și foarte multe parcări, înseamnă și multă infrastructură pe dedesubt și înseamnă, în același timp, și legăturile cu Bulevardul Unirii, respectiv cu Viitorului. Este foarte normal să facem această lucrare, deoarece, în perspectiva intrării în șantier a Bulevardului Unirii de la un capăt la altul, vom avea foarte multe mașini care vor trebui să fie parcate în această zonă; avem în vedere inclusiv resistematizarea locurilor de parcare, astfel încât să câștigăm cel puțin un 10-15, dacă nu chiar 20 la sută locuri de parcare suplimentare. Vom ridica nivelul aici; să sperăm că prin proiectele 2021-2026 vom avea în această zonă și multe reabilitări de blocuri. Sperăm, într-o primă fază, să mai avem cel puțin 50 de blocuri, după care să vedem ce bani mai avem la îndemână să accesăm fonduri europene; este foarte important acest proiect pentru că în bugetul Primăriei nu ar încăpea atâtea proiecte și atât de mari”, spune primarul Constantin Toma.

Acesta arată că reabi­litarea Bulevardului Unirii, de la Calea Eroilor până la podul de la Mărăcineni, va fi o lucrare complexă, care va trebui precedată, ca și în cazul reabilitării Bulevardului Bălcescu, de ­refa­cerea străzilor adiacente: „Vom continua cu străzi foarte importante și din această zonă a Bulevardului Unirii – atât aici, în Unirii Sud, dar și Unirii Nord -, bineînțeles că vom avea și străzile din zona Nicolae Bălcescu, precum Aleea Castanilor, după ce vom verifica încă o dată rețelele de apă și canalizare din zonă, astfel încât să putem realiza o infrastructură de calitate, care să ne ajute în viitoarele lucrări mari, care se vor face pe fonduri europene în aceste zone, bineînțeles în primul rând infrastructura rutieră. Aici, pe Bulevardul Unirii vom avea inclusiv pistă specială pentru autobuze, pistă specială de biciclete; vom ajunge la un total – pentru că am văzut foarte mulți buzoieni care se plimbă cu bicicletele – de circa 35 de kilometri de la 10-11 kilometri în acest moment, ceea ce este un al doilea pas important în dezvoltarea orașului nostru”, a mai spus Toma.

Acesta mai precizează că reabilitarea Bulevardului Unirii va avea ca model Calea Eroilor: „Bulevardul Unirii va avea ca mo­del Calea Eroilor – pentru că acea bucată din Calea Eroilor s-a numit tot Bulevardul Unirii -, cu cabluri îngropate în trotuar, cu iluminare cu leduri, deci va fi o Cale a Eroilor dezvoltată pe toată distanța din Unirii Sud până la podul de la Mărăcineni”, a mai spus primarul Constantin Toma într-o înregistrare pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook.

Șantierul din Unirii Sud!De săptămâna viitoare se trece de pe Viitorului pe Aleea Arinului (stradă, trotuar, parcare și toate conexiunile la Unirii și Viitorului).

Gepostet von Constantin Toma am Donnerstag, 30. Juli 2020

loading...
error: Content is protected !!