vineri, 23 octombrie 2020

VIDEO | Buzoianca Diana Ștefănescu, piesă nouă pe ritmuri machedonești

A început să cânte de la vârsta de 4 ani, primul coordonator fiindu-i maestrul Constantin Ungureanu (trupa Nemuritorii), iar acum, la 22 de ani, invită pe toată lumea să danseze pe ritmuri machedonești, alături de artistul constănțean Costin Caraulani. Este vorba des­pre buzoianca Diana Ștefănescu, care se mândrește zilele acestea cu noua sa piesă „Toată lumea să danseze”, ale cărei linie melodică și aranjament instrumental sunt realizate de Costin Caraulani, membru al formației Makidonia.

Frumoasa roșcată cochetează cu muzica de la vârsta grădiniței, a câștigat numeroase premii de-a lungul anilor la festivalurile de profil, iar acum se mândrește cu această nouă colaborare, extrem de ritmată.

„Cu piesa aceasta am ieșit din zona mea de confort”

„Melodia <Toată lumea să danseze> este o piesă cu ritm machedonesc, linia melodică și aranjamentul instrumental fiind realizate în întregime de Costin Caraulani, un machedon, membru al formației Makidonia. Îmi plac ritmurile machedonești, iar prin interpretarea acestei piese am ieșit din zona mea de confort, și cu siguranță vor mai exista și alte proiecte de acest gen”, a declarat Diana Ștefănescu.

Buzoianca mai spune cu mândrie că face parte din grupul colaboratorilor Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău de aproximativ zece ani și răspunde cu bucurie la solicitările legate de evenimentele private, pe care le onorează alături de trupa Undercover, trupă în care activează de mai bine de patru ani.

Premii la mai multe festivaluri din țară

Diana a mai bifat și nenumărate apariții televizate la posturile TVR1, Național TV, EtnoTv, Favorit TV, unde a cântat și a încântat telespectatorii cu muzică ușoară și populară. Nu uită niciodată cine i-au fost susținătorii încă de la primele festivaluri importante la care a participat, printre ei numărându-se și Horia Moculescu și Luminița Anghel, ajungând să fie invitată la emisiunile pe care le moderau aceștia la acea vreme.

„Îmi aduc aminte cu drag mereu că primele și cele mai mari emoții le-am avut la participarea la primul meu concurs, Mamaia Copiilor unde am obținut premiul 3 la secția de muzică ușoară. Așa am început. La 11 ani, se întâmpla în anul 2009, am schimbat registrul muzical și am ales să fiu interpretă de muzică populară. În același an, am obținut premiul I la Festivalul <Dor de Cântec Românesc>. Însă al doilea cel mai important premiu din palmaresul meu este locul II la Festivalul <Pe Marginea Dunării>, unde am fost acompaniată de maestrul Nicolae Botgros și Lăutarii din Chișinău. Au urmat multe concursuri și festiva­luri de muzică populară, sub atentă pregătire și îndrumare a profesoarei de canto, doamna Nina Stamate, căreia îi mulțumesc din tot sufletul”, ne-a mai declarat Diana.

Cât despre cel alături de care buzoianca a lansat noua piesă, Costin Caraulani, acesta este absolvent al Școlii Populare de Artă din Constanța, la secția Acordeon, iar iubitorii de muzică aromână îl știu din trupa VLAHOS. În 2008 a pus bazele formației Makidonia alături de Stelian Arau (voce) și S. Gheorghe (armonică). Piesa „Toată lumea să danseze” a fost lansată marți și are deja pe Youtube peste 1.000 de vizualizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!