marți, 22 septembrie 2020

VIDEO | Buzoianca Cristina Stroe, piesă nouă alături de Damian Drăghici

Vremuri în izolare, timp mai mult pentru creație și inspirație! Asta se poate spune despre aceste luni în care majoritatea artiștilor și-au luat pauză de la concerte și au ales să stea în studio și să lanseze melodii online. Nu fac excepție nici Damian Drăghici și iubita lui, buzoianca Cristina Stroe, care zilele acestea se mândresc cu un nou single, în colaborare cu o echipa imbatabilă, formată din producătorul de succes Paul Ilea și Liviu Tănăsoiu (aka Rime).

Piesa se numește „Alem” și este o combinație între muzica gipsy și cea electronică, după cum însuși Paul Ilea declară. „E un blend cu aer mistic, între muzica gipsy și cea electronică, exprimând într-un flow organic, ­caracterul instrinsec al culturii gipsy – enigmă colectivă dată de libertatea adevărată, necondiționată”, spune producătorul muzical de la Vocea României.

Paul Ilea este muzician, compozitor, producător, DJ, interpret, compozitor de partituri de film și proprietarul Kult Studio. Acesta combină peisaje muzicale electice, atât electronice cât și acustice. Vibrația muzicală a lui Paul include o înclinație naturală spre înglobarea diferitelor genuri muzicale, pe care le combină cu electronică pentru a contura un amestec bogat și texturat de sunete. Paul a primit o mulțime de premii de-a lungul carieri sale.

„Eu încă fac muzică, sunt muzică, numai că vreau să fac muzica mea”

Inspirația cu care a contribuit și artista ce s-a născut pe plaiurile buzoiene a venit cât se poate de firesc în această perioadă, în care „pauza” a marcat pe toată lumea și posibilitatea de a te regăsi a fost ceea ce a căutat fiecare dintre noi, având mai mult timp la dispoziție decât de obicei.

„În toată această perioada de pauză asumată și dorită, am încercat să mă caut și să înțeleg ce sunt eu în esență. Am încercat să îmi dau seama dacă am făcut muzică din motivul potrivit, dacă am ales să fac muzică sau dacă așa am înțeles că o să pot exista. Drumul spre mine însămi a fost și este încă anevoios, pentru că trebuie să demolez fiecare zid de care mă lovesc dar, mai presus de toate, trebuie să identific acele ziduri invizibile, mascate de intenții și motive bazate pe filtrele și straturile pe care mi le-au depus mediul/anturajul. E o călătorie sinceră. Încă mă caut și încă descopăr. În final, să știți că este mult mai mulțumitor ceea ce găsesc decât ceea ce las în urmă. Eu încă fac muzică, sunt muzică, numai că vreau să fac muzica mea (metaforic vorbind). Ca să fac muzica mea, vreau să cânt ce-mi cântă inima, fără perdea și fără filtrele demonstrației, pentru că am reușit să ajung la niște performanțe… dar nu cred că ăsta a fost scopul meu în muzică, să ating niște acute și să fac niște <floricele negre> sau să am posibilitatea de a aborda orice stil îmi place. Lucrez. Abia aștept să share-uiesc cu voi părți din călătoria mea”, a scris Cristina pe pagina ei de Facebook.

loading...
error: Content is protected !!