sâmbătă, 15 august 2020

Ciolacu: ,,Guvernul să ia măsuri ca instanțele să nu fie blocate cu sute de mii de procese privind anularea amenzilor pe ordonanțele militare”

Președintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, afirmă că a atențio­nat de mai multe ori privind ­pro­blemele de legalitate din ordonanțele militare, dar Guvernul a acționat ,,în forță, cu gândul doar la imagine”, a scris acesta pe pagina sa oficială de Facebook. El a făcut aceste afirmații în contextul în care Curtea Constituțională a României a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului și a decis că OUG 34/2020, prin care a fost majorat cuantumul sancțiunilor aplicate în timpul stării de urgență, e neconstituțională.

,,Am atras atenția Guvernului în repetate rânduri cu privire la problemele de legalitate din ordonanțele militare. Dar au prefe­rat să acționeze în forță, cu gândul doar la imagine și mai puțin la drepturile și libertățile fundamentale ale românilor! Între timp, 300.000 de români au fost amendați! O lege care s-a aplicat discreționar și care a permis abuzurile. 200 de milioane e totuși cam mult! Nu poți să-ți bați joc de oameni pentru că tu n-ai fost în stare să faci o lege bună, care să definească clar contravenția și termenii de aplicare a sancțiunii”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

El a spus că greșelile trebuie corectate: ,,Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanțele să nu fie blocate cu sute de mii de procese. Dacă nu vor fi în stare, vom găsi o soluție legislativă în Parlament. Este normal ca cei care nu au respectat regulile să fie aspru pedepsiți. Dar din cauza lor nu trebuie să sufere toată lumea! Și, în niciun caz, Guvernul nu trebuie să-și acopere găurile de la buget din banii oamenilor. Acesta nu este un plan econo­mic! Românii, în marea lor majoritate, au înțeles și au respectat măsurile luate de autorități pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur. Îi îndemn să facă la fel și de acum înainte!”, a susținut Ciolacu.

ALDE a elaborat cu PSD și PRO România un proiect de lege care să anuleze în mod automat amenzile de pe timpul stării de urgență

Alianța Liberalilor și Democraților anunță că a elaborat împreună cu PSD și PRO România un proiect de lege care să anuleze în mod automat amenzile aplicate cetățenilor pe timpul stării de urgență, ca urmare a deciziei Curții Constituționale care a stabilit că OUG prin care a fost majorat cuantumul amenzilor aplicate în timpul stării de urgență e neconstituțională. ,,ALDE a elaborat împreună cu PSD și PRO România un proiect de lege care să anuleze în mod automat amenzile aplicate cetățenilor pe timpul stării de urgență și care au fost declarate neconstituționale de către CCR. Sunt peste 300.000 de amenzi și anularea lor depinde de o decizie a instanței”, anunță partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

ALDE pune la dispoziție și un model de contestație pentru amenzile despre care afirmă că au fost aplicate de Guvernul Orban ,,în mod total neconstituțional, așa cum a arătat CCR”.

loading...
error: Content is protected !!