marți, 24 noiembrie 2020

Ce se întâmplă cu Gloria și cu Metalul

• Posibil play-off și play-out la Liga a 2-a, „îngheț” la Liga a 3-a

Conducerea Federației Române de Fotbal a organizat două videoconferințe cu repreprezentanții clu­burilor din Ligile a 2-a și a 3-a  despre cum ar putea continua competițiile după ce România va ieși din starea de urgență de­cretată din cauza pandemiei COVID-19.

Condițiile dure pe care trebuie să le îndeplinească cluburile în perioada revenirii la antrenamente fac însă extrem de dificilă reluarea competițiilor, cele mai multe grupări din aceste două eșaloane neavând la dispoziție dotările necesare pentru a asigura cerințele Ministerului Tineretului și Sportului.

Și totuși, pentru Liga a 2-a ar rămâne în discuție varianta cu turnee play-off și play-out pentru încheierea sezonului, în timp ce la Liga a 3-a actualul sezon pare compromis. Competiția ar urma să fie “înghețată”, ar promova echipele aflate acum pe primul loc în cele cinci serii și nu va re­trograda nimeni.

Liga a 2-a, restart pe 13 iunie?

Pentru Liga a 2-a, în cazul în care competiția s-ar putea relua, FRF are în vedere un sistem cu play-off și play-out, cu startul de la 13 iunie. S-ar disputa câte șapte meciuri de către cele opt cluburi care vor lupta pentru promovare și câte nouă pentru cele zece echipe care vor avea ca obiectiv evitarea retrogradării, situație în care s-ar regăsi și Gloria Buzău.

Competiția ar începe pe 13 iunie și s-ar încheia pe 25 iulie. Barajul de menținere / promovare în Liga 1 s-ar disputa pe 29 iulie. Dacă nu se va putea relua competiția, atu­nci UTA și CS Mioveni vor fi direct promovate și se va organiza un turneu între ocupantele locurilor 3-6 (Turris Tr. Măgurele, FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid) cu semifinală, finală, câștigătoarea urmând să dispute barajul de promovare în prima ligă.

Liga a 3-a, spre „îngheț”

La Liga a 3-a, majoritarea cluburilor vor „înghețarea” actualului sezon. În aceste condiții, FRF intenționează să promoveze toate echipele aflate acum pe primul loc, însă, spre exemplu, în Seria 3, Progresul Spartac și CSM Slatina, aflate la egalitate de puncte pe primele două locuri, cu bucureștenii având golaverajul mai bun, să joace baraj între ele, iar câștigătoarea să urce în Liga a 2-a.

Ar promova, astfel, Aerostar Bacău (Seria 1), Unirea Slobozia (Seria 2), U Craiova 1948 SA (Seria 4) și Fotbal Comuna Recea (Seria 5). Apoi, din Liga a 3-a ar urma să nu retrogradeze nicio formație, s-ar completa și cu nou-promovate din Liga a 4-a, dorința fiind de a se alcătui o nouă serie cu scopul de a reduce distanțele foarte mari.

loading...
error: Content is protected !!