Politic

VIDEO | Atac golănesc asupra primarului de Brăeşti

Campania electorală tocmai încheiată odată cu finalizarea alegerilor şi aflarea câştigătorilor nu a dus lipsă de evenimente mai puţin dorite, în afara comportamentelor civilizate, care au adus în prim plan „combatanţi” de la principalele partide competitoare, PSD şi PNL. Sunt cunoscute cazurile reclamate la Ziduri, Vadu Paşii sau Râmnicu Sărat, cu acuze de ambele părţi, şi în care au fost consemnate, din nefericire, lovituri, încasate de ambele tabere.

Redacţia OPINIA a intrat în posesia unui material în care este explicată o situaţie conflictuală, petrecută la Brăeşti, în care personajele implicate au fost primarul în funcţie, Gheorghe Negoiţă, câştigătorul scrutinului, şi Oneluş Dedu, rudă a candidatului Partidului Naţional Liberal Ion Mihăiţă Sergiu Dedu. Chiar dacă nu a fost vorba despre încasări de lovituri, primarul Gheorghe Negoiţă, cel care a fost atacat, poate reclama în instanţă, pe bună dreptate, un comportament violent, chiar dacă nu a fost vorba despre lovituri directe.

În fapt, primarul Negoiţă a devenit victima unui huligan după ce s-a aflat rezultatul alegerilor, conform căruia primarul în funcţie îşi putea continua mandatul încă patru ani. El a fost atacat de unul dintre membrii staff-ului de campanie al reprezentantului liberalilor la Brăeşti, fiind vorba despre vărul candidatului, pe numele său Oneluş Dedu. Ceea ce atrage atenţia este maniera în care acesta a decis să-şi pună în aplicare atacul asupra primarului Negoiţă, gestul lui Oneluş Dedu scoţând în evidenţă practici care se folosesc în reglări de conturi între grupări mafiote. Concret, Oneluş Dedu, mult mai tânăr şi mai puternic decât primarul Negoiţă, l-a imobilizat pe acesta fixându-l într-o poziţie din care cu greu s-ar fi putut elibera, pentru că era ţinut de păr, cu faţa în jos, în timp ce i se golea pe cap o sticlă cu alcool. Cu siguranţă, dacă nu ar fi intervenit martorii, ar fi urmat şi loviturile! În contextul în care, la sosirea poliţiştilor, primarul ar fi încercat să ducă acuzele doar spre atacatorul Dedu, acesta ar fi putut invoca faptul că primarul ar fi consumat băuturi alcoolice!

Din fericire pentru primarul Gheorghe Negoiţă, zona în care s-a întâmplat agresiunea este filmată non stop de camere de supraveghere şi, tot ce este posibil, înregistrarea va fi o probă evidentă la Instanţă. „În noaptea de 9/10 iunie, după ce a fost anunțat câștigătorul alegerilor la Primăria Brăești, respectiv actualul primar Gheorghe Negoiță, aceasta a fost atacat de un membru din echipa de campanie a contracandidatului Dedu Sergiu. Atacatorul se numește Dedu Oneluș și este vărul candidatului învins. Atacatorul l-a prins de cap pe primarul Negoiță Gheorghe și i-a turnat în cap o sticlă cu alcool, apoi a vrut să-l lovească, amenințându-l cu moartea, fiind salvat de martori. Candidatul Dedu Sergiu nu a făcut nimic pentru a aplana conflictul provocat de vărul său. A fost chemată poliția”, precizează martorul ocular care ne-a furnizat această informație.

Un comentariu

  1. Se aude prin comuna că părinții candidatului Dedu Sergiu au tăiat apa vecinilor care nu susținut odrasla din bătătură și au început să de-a afara persoanele angajate…cu sau fara contracte de munca…

Articole similare