Monden

VIDEO | Artiști buzoieni fac reclamă Liceului de Arte

Toți au absolvit cu brio Liceul de Arte „Margareta Sterian” și toți sunt astăzi cunoscuți pentru roluri din teatru sau din seriale. Grațiela Duban, Diana Iarca, Dragoș Dumitru, Andreea Lăcătuș sau Răzvan Rotaru sunt doar câteva vedete care au acceptat să promoveze, în calitate de absolvenți, oferta educațională a liceului buzoian, îndemnând tinerii talentați să își aleagă cursurile potrivite.

Mândri că sunt buzoieni, acești artiști vin acasă cu proiectele lor să bucure publicul din orașul în care au copilărit și s-au dezvoltat.

Grațiela Teohari Duban a spus în clipul de promovare că încă din clasa a VII-a visa să devină actriță, iar când a auzit de cursurile de „arta actorului” la liceul de profil a știut exact unde își va petrece cei mai frumoși patru ani de adolescență. „A fost o perioadă minunată, în care m-am cunoscut mult mai bine pe mine, mi-am cunoscut prioritățile și m-am dezvoltat armonios”, a declarat soția actorului Andrei Duban

Dragoș Dumitru, actorul distribuit de Dan Pița în filmul „Ceva bun de la viață”, pe care mai nou îl puteți vedea în serialul Mangaliția și pe scena Teatrului Național, a precizat și el că cei patru ani petrecuți în Liceul de Arte de la Buzău, după grele încercări (fiind un copil crescut fără tată, cu mama bolnavă grav), a fost de departe cea mai importantă etapă din viața sa și aici s-a format ca om și și-a definit valorile.

Altă vedetă care acceptat să facă reclamă liceul buzoian este Diana Iarca, actriță-scenarist și om de radio, care spune cu mândrie că a absolvit cursurile Liceului „Margareta ­Ste­rian”. Chiar dacă acum este moderator radio în Viena, Diana spune că a luat doar o mică pauză de la meseria ei de bază, pentru că „nu mă voi despărți niciodată de teatru, rămâne mereu în sufletul meu”. Când spune „Liceul de Artă“, buzoianca își provoacă emoție. Aici, la Buzău spune că a avut posibilitatea de a cunoaște adevărații actori, scena, publicul, iar colegii din liceului i-au rămas foarte aproape și după atâția ani.

Andreea Lăcătuș este momentan regizor și ­ma­nager cultural, și în clipul postat pe rețeaua de socializare spune că secția „arta actorului“ din liceu a ajutat-o foarte mult să își dezvolte abilitățile de comunicare, să își coordoneze o echipă și să își stabilească cunoștințele generale pentru o carieră ulterioară în lumea filmului și a culturii, în general. „Cred că acest liceu este pentru oricare adolescent care nu se regăsește într-un cadru ultraformal, bazat pe teorie, ci care simte nevoia să aibă mai mult timp pentru dezvoltarea inteligenței emo­ționale”, a declarat Andreea.

Ionel Tudorache este actor păpușar și îndeamnă și el viitorii liceeni să urmeze cursurile instituției absolvite de el în 2014, mai ales că, pentru el, anii petrecuți acolo l-au călăuzit direct în profesia de succes pe care o are astăzi.

Daniela Olos, buzoiancă devenită cunoscută mai mult în paginile ziarelor de can-can, a absolvit și ea cursurile Liceului de Artă, iar în clipul de promovare îl evocă pe regretatul actor Sorin șaguna, cu care spune că a avut mândria de a fi prietenă și colegă, și că a fost de departe, unul dintre copiii valoroși formați în această instituție.

Răzvan Rotaru este actor și dansator și declară că anii petrecuți în liceul buzoian au fost „cei mai buni și mai importanți ani din viața sa”, de acolo plecând și pasiunea pentru teatru, după cea de dans. El este cel care a pus bazele primei școli de dans cu renume național, Mike’ s School of Dance, în care s-au remarcat dansatori care astăzi apar în majoritatea clipurilor vedetelor din showbizz.

Cozmin Dinu este acum profesor în Liceul de Arte pe care l-a absolvit și își îndeamnă apropiații cu talent artistic să se înscrie la cursurile acestei instituții de învățământ. El spune că experien­ța acumulată alături de profesorii din Liceul de Artă l-au ajutat cu brio în meseria de jurnalist pe care o practică în paralel cu cea de actor. „Acolo am legat prietenia cu scena, cu ­pu­blicul și mi-am promis că mă voi dedica acestui domeniu toată viață”, a mai declarat Cozmin Dinu.

Articole similare