Economic

VIDEO | A7: Cum arată șantierul UMB pe timp de noapte

Se știe deja că cel mai puternic drumar din România și-a mobilizat „armata” pe șantierele Autostrăzii A7, unde lucrează zi și noapte. Imagini cu „furnicuțele” UMB care lucrează pe timp de noapte pentru a construi nodul rutier de la Râmnicu Sărat au fost publicate pe Canalul YouTube „Răducu Pe Drum“.

Contractele pentru loturile 2 și 3 ale secțiunii Buzău-Focșani au fost semnate în ianuarie 2023 la Ministerul Transporturilor, directorul UMB, Cornel Bunghiuz, anunțând în fața presei o „mobilizare militărească” pentru cei 250 de kilometri de la Buzău la Pașcani. UMB încă nu a primit Ordinele pentru Începerea Lucrărilor (OIL) și face lucrări pregătitoare. Pentru ambele loturi termenul de execuție este de 26 de luni, calculat de la momentul emiterii OIL.

Lotul 2 (Vadu Pașii – Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei fără TVA, iar contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără podul peste râul Râmnicu Sărat și cel peste DN22.

Lotul 3 (Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără
TVA), iar pe acest tronson vor fi construite 18 poduri și un pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste pârâul Râmna. Pentru ambele loturi durata de execuție este de 26 de luni.

Pizzarotti are întârzieri

Pentru secțiunile dintre Focșani și Bacău respectiv Bacău-Pașcani, UMB are termen de execuție de 30 de luni.

Dacă UMB se află în grafic cu lucrările de pe tronsonul Buzău-Focșani, pe lotul 1 Ploiești-Buzău, Pizzarotti are întârzieri, iar lotul 3 încă nu are contract semnat după ce Curtea de Apel a admis o contestație Danlin.

La ultima vizită în teren efectuată de către Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, acesta a cerut dublarea ritmului de lucru, întrucât stadiul lucrărilor este abia la 5 la sută, în condițiile în care până la această dată ar fi trebuit să depășească 10 la sută. De asemenea, după vizita din șantier, Cătălin Urtoi a fost înștiințat printr-un mesaj că Pizzarotti a început să lucreze și la podul 2.

„După vizita de ieri de pe șantierele autostrăzii A7, astăzi am primit pe WhatsApp o poză și un mesaj scurt: «Am început să montăm fretele la podul 2». Este vorba despre lotul 1, Dumbrava- Mizil, unde se lucrează la conexiunea A7 cu A3, șantier Pizzarotti. Ieri (8 martie, n.r.) am stat de vorbă cu acești oameni”, a transmis Cătălin Urtoi pe pagina de Facebook.

Articole similare