Administrație

Universitatea „Dunărea de Jos” va avea programe de masterat

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își extinde programele oferite tinerilor buzoieni, iar începând de anul acesta, vor apărea studiile de masterat pe partea de Știința și Ingineria Alimentelor, dar și cele legate de Economie și Administrarea Afacerilor. Discuțiile sunt legate și de extinderea programelor de licență ale facultăților menționate anterior, urmând ca în curând să se ia o decizie în acest sens.

Anunțul a fost făcut de președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, Gabriel Avrămescu, care crede că în aceste zone este nevoie de specialiști de diverse calificări și speră ca discuțiile cu reprezentanții universității să fie fructuoase.

În prezent, Universitatea „Dunărea de Jos” este reprezentată la Buzău de trei specializări, respectiv, Educație fizică și sportivă (50 de locuri la taxă), Drept (60 de locuri la taxă) și Agricultură (50 de locuri la taxă). La începutul acestei luni, profesori și studenți ai universității s-au aflat la Buzău, în cadrul unui târg educațional, pentru a promova oferta educațională din acest an.

„De anul acesta vor fi și programe de masterat pe zona de industrie alimentară și sper să fie un program de masterat pe zona economică. Suntem în discuții pentru o licență suplimentară pe partea de administrație publică, în funcție și de locurile pe care le vor avea ei la Galați, dar, ca și necesitate, este extrem de important să încercăm să creăm – și aici trebuie să se așeze toți factorii locali la masă -, pentru a crea licență pe zona de industrie alimentară, pentru că e nevoie de specialiști. E nevoie de specialiști atât de nivel de calificare înaltă, dar e nevoie de specialiști și cum erau înainte, la nivelul școlilor postliceale: tehnicieni, laboranți și tot ce se mai forma pe acest profil tehnologic”, a declarat deputatul Avrămescu, pentru Campus TV.

Abonamente Transbus subvenționate de Primărie

Și Primăria vine în sprijinul studenților, iar tinerilor în vârstă de până la 26 ani, înmatriculați la instituțiile de învățământ superior acreditate de pe raza municipiului Buzău, li se vor elibera abonamente lunare subvenționate cu 50 la sută din bugetul local, pe toate traseele, pe un an calendaristic, conform unei hotărâri a municipalității. Studenții trebuie să prezinte carnetul și legitimația cu mențiunea „curs de zi” sau IF (învățământ cu frecvență), certificate prin semnătura și ștampila unității de învățământ emitente, însoțit de actul de identitate. Studenții orfani sau proveniți din casele de copii beneficiază de gratuitate la transportul cu autobuzele Trans Bus.

„Având în vedere că municipiul Buzău împreună cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați și Liceul Tehnologic «Dimitrie Filipescu» din Buzău au demarat procedurile necesare realizării unui Centru de Excelență pentru Învățământul Dual Profesional și Universitar, am hotărât să luăm unele măsuri care pot ajuta și susține acest proiect, respectiv atragerea de studenți la instituțiile de învățământ superior din municipiul nostru. Astfel, ar fi de bun augur implicarea autorității publice locale în acordarea de facilități la transportul public efectuat de societatea Trans Bus SA și studenților care frecventează cursurile la zi în orașul nostru. Acest lucru va aduce beneficii învățământului buzoian, prin posibilitatea creșterii numărului de studenți și, implicit, al economiei orașului, prin cooptarea absolvenților în firmele și instituțiile buzoiene”, se menționa în referatul proiectului de hotărâre.

Articole similare