Sport

Victorie de serviciu. Gloria trece de Zalăul lui Tadici

Lipsită de aportul a numeroase titulare, Gloria și-a luat punctele în meciul cu HC Zalău de duminică seară. Deși partida a fost televizată pe un post cu acoperire națională, Sala Sporturilor a fost din nou plină, atu cât se poate de important pentru gazde.

Oaspetele n-au dat niciun moment impresia că pot pune probleme la Buzău. Au condus, ce-i drept, în minutul 3, cu 2 la 1, dar apoi au avut o perioadă de nouă minute în care nu au reușit să înscrie. Prima repriză a fost una cu un ritm de joc destul de lent, dovadă și golurile puține consemnate în fișa tehnică. Gloria s-a distanțat, la un moment dat, la plus 4 (11-7), dar a intrat la cabine cu un avantaj de trei goluri, 12 la 9.

După pauză, gazdele păreau că vor închide rapid conturile, Gloria înscriind de două ori consecutiv, prin Burlachenko și Moroianu. Zalăul  a profitat de câteva situații cu om în plus și s-a apropiat, în minutul 43, la un singur gol, 15 la 14. A fost momentul în care experiența jucătoarelor de la Buzău și-a spus cuvântul: Iuganu, Ilyna și Blazevic au refăcut ecartul de trei goluri, scutind de emoții publicul din arenă. A fost game-over după reușita Fantei Keita din minutul 50, moment în care oaspetele au cedat complet. La final, 23 la 16 și trei puncte care mențin Buzăul în cursa pentru Europa.

După succesul de duminică seară, Gloria are 37 de puncte și urcă pe cinci, la egalitate cu Dunărea Brăila, echipa de pe 4. Runda viitoare, fetele lui Daniel Anca vor juca în deplasare cu Râmnicu-Vâlcea, oltencele urmând să evolueze azi, la București, cu CSM.

Articole similare