vineri, 03 iulie 2020

Victorie, dar ratări cât pentru zece meciuri

SCM Gloria Buzău – Daco-Getica București 2-0 (1-0)

După o „secetă” de două etape, Gloria a simțit din nou gustul victoriei! Un adversar în suferință, Daco-Getica București, a fost victima perfectă pentru fotbaliștii buzoieni, pentru a-și recăpăta încrederea în forțele proprii și pentru a anunța că rămân în continuare în lupta pentru primele locuri, chiar și fără drept de promovare.

Cu noutăți în unsprezecele de start, Gloria a început în forță partida, dar Valentin Alexandru, în două rânduri și Huiban nu au găsit drumul spre poartă. Titularizat inspirat de Ilie Stan, fundașul stânga Nedelea  a obținut un penalty pe care Valentin Alexandru l-a transformat pentru 1-0 în minutul 22. Tucaliuc, Luptak și din nou Alexandru au avut ocazia să modifice din nou tabela până la pauză, dar reușita de la punctul cu var avea să fie singura din primele 45 de minute. Gloria a ieșit de la vestiare cu aceeași determinare și, după doar 5 minute, Valentin Alexandru a reușit “dubla”, reluând simplu, din apro­piere, în poarta adversă.

Din păcate, scenariul din prima repriză s-a repetat și, rând pe rând, Ghinga, Tucaliuc, Luptak, Chipirliu, Val. Munteanu și Val. Alexandru îl iartă pe portarul oaspeților, Began, care fie a avut noroc, fie a intervenit salutar la execuțiile buzoienilor. Este adevărat, câteva ocazii am putut trece și în contul oaspeților, cu R. Stănescu și Val. Mihai în prim plan. S-a terminat 2-0, iar Gloria a urcat pe poziția secundă în clasament, poziție de pe care așteaptă derbyul de sâmbătă, din Regie, împotriva Rapidului.

Gloria: Stoian – Catană, Ioniță, Ghinga, Nedelea – Luptak, Balgiu (70 Enescu), Tucaliuc – Pîrcălabu (46 V. Munteanu), V. Alexandru, Huiban (46 Chipirliu). Antrenor: Ilie Stan

 

Liga a 2-a, Etapa a 7-a, rezultate:

CSM Reșița – Turris Tr. Măgurele:1-1

Viitorul Tg. Jiu – Concordia Chiajna: 0-0

SCM Gloria Buzău – Daco-Getica București: 2-0

Metaloglobus București – Pandurii Tg. Jiu: 0-1

Csikszereda Miercurea Ciuc – Ripensia Timișoara: 2-2

Dunărea Călărași – Universitatea Cluj: 3-2

ASU Politehnica Timi­șoara – Farul Constanța: 0-0

UTA Arad – CS Mio­veni: 1-1

FC Argeș – Rapid București: 0-2

Petrolul Ploiești – Sportul Snagov – s-a disputat aseară

 

Clasament

 1. Tr. Măgurele 19 p.
 2. SCM GLORIA 16 p.
 3. CS Mioveni 15 p.
 4. UTA Arad 13 p.
 5. Rapid 13 p.
 6. FC Argeș 12 p.
 7. Viitorul Tg. Jiu 11 p.
 8. Chiajna 11 p.
 9. Metaloglobus 10 p.
 10. Petrolul 10 p.
 11. Farul 9 p.
 12. CSM Reșița 8 p.
 13. Ripensia 8 p.
 14. Călărași 8 p.
 15. Daco-Getica 6 p.
 16. ASU Poli Timișoara 5 p.
 17. Miercurea Ciuc 5 p.
 18. Pandurii Tg. Jiu 5 p.
 19. Universitatea Cluj 3 p.
 20. Snagov 0 p.

loading...
error: Content is protected !!