vineri, 03 iulie 2020

Aleșii Buzăului, la “Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni” din Republica Moldova

O delegație a Consiliului Județean Buzău a participat, în week-end la “Festivalul Cultural al Ro­mânilor de Pretutindeni”, organizat în raionul Stră­șeni din Republica Moldova. Festivalul a reunit români din toate colțurile țării, dar a fost și o reuniune festivă a autorităților centrale și locale din România și R. Moldova. La eveniment a participat Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, secretarul de stat din Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Victor Alexeev, președintele Congresului Auto­rităților Locale din Mol­dova (CALM), Tatiana Badan, dar și președinți de județe, președinți de ra­ioane, primari și consilieri locali de pe ambele maluri ale Prutului.

Alături de artiști de renume în România și Republica Moldova-, printre care Florin Piersic, Fuego, Irina Loghin, Petrică Mu­reșan sau Marius Ci­prian Pop-, din partea județului nostru, au urcatpe scena festivalului dan­satorii An­sam­blului Folcloric „Pla­iurile Mioriței”. “Buzăul a fost reprezentat cu onoare anul acesta la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni! Mulțumesc Excelenței Sale Ambasadorul Româ­niei în Republica Moldova  Daniel Ioniță pentru implicare și primirea călduroasă! Bucuria de a fi împreună, de a prezenta dansurile populare tradiționale, costumele populare și tradițiile, toate au arătat că suntem mândri să fim români, indiferent unde ne-am afla!”, a scris pe pagina sa de socializare președintele Consiliului Ju­dețean Buzău, Petre Ema­noil Nea­gu.

Potrivit organizatorilor eve­ni­mentului, scopul acestuia a fost de a le oferi autorităților de pe cele două maluri ale Prutului posibilitatea de a inte­rac­ționa și de  a stabili relații de parteneriat, care, în perspectivă, să pună bazele unor proiecte comune.

Astfel, în cadrul acestui eveniment au fost prezentate în detaliu oportunitățile care există, inclusiv liniile de finanțare, se vor face înfră­țiri între localitățile de pe cele două maluri ale Prutului și va fi elaborată o bază de date comună la care să aibă acces toți cei interesați. Tot în week-end, delegația de la Consiliul Județean Buzău a participat la cea de-a 9-a ediție a Festivalul Național al Mărului de la Soroca, raionul fiind unul dintre cei mai mari producători de mere. “Am întâlnit oameni muncitori,  producători res­pon­sabili și implicați, care își doresc intensificarea relațiilor economice cu România și dezvoltarea comerțului internațional.

Mulțumesc domnului pre­­­ședinte Ghenadie Mun­tean pentru invitație și  fe­licit Consiliul Raional So­roca pentru organizare!”, a scris Neagu pe Facebook.

    

loading...
error: Content is protected !!