duminică, 25 octombrie 2020

Viceprimarul Ionuț Apostu: „O nouă minciună lansată de Constantin Ionescu!”

Viceprimarul Ionuț Apost ia atitudine față de ultima „bombă” lansată în spațiul public de consilierul local Constantin Ionescu, candidatul PRO România la funcția de primar al municipiului, care a susținut că valoarea lucrărilor de modernizare a CT 4 – Dorobanți s-a ridicat la 7 milioane de euro. Bani care, susținea Ionescu, ar fi fost cheltuiți degeaba, dat fiind că respectiva centrală termică s-ar închide.

„Candidatul PRO România Constantin Ionescu are o problemă cu banii… cu cifrele în general! După ce a mințit colegii din Consiliul Local că te costă 50 de eurocenți parcarea în centrul Parisului, informație certă aflată de la un lăutar (în fapt parcarea costă de 7-8 ori mai mult), acum vine cu o nouă bombă, și spune că Primăria Buzău a cheltuit 7 milioane de euro (!!!)… pentru modernizarea CT 4 din cartierul Dorobanți, o sumă de vreo 14 ori mai mare decât valoarea lucrărilor din contract executate la acel obiectiv.

Alo, domnul consilier, știu că sunteți în campanie, știu că unii politicieni mint, dar asta este prea gogonată și, așa cum am luat atitudine în Ședinta CLM și v-am precizat tarifele reale ale parcărilor din Paris, tot la fel sunt nevoit să iau atitudine și să arăt opiniei publice care este adevărul.

Potrivit documentelor financiare (vezi foto), întregul contract de modernizare pentru asigurarea agentului termic în municipiul Buzau a avut valoarea de 4.915.903,04 lei +TVA. Calculat în euro, cum îi place domnului Ionescu, puțin peste 1 (un milion) de euro din care:

  • CT4 (Dorobanți): 2.557.264,75 lei;
  • CT 7 (Caraiman): 1.380.556,59 lei;
  • CT 1 (PT16 Micro 3): 978.081,70 lei.

Fac precizarea că CT7 și CT1 fac parte din zona unitară și vor furniza agent termic în sistem centralizat în această iarnă, iar CT4 nu se va desființa, așa cum afirmă unii. Este perfect funcțională centrala și va furniza agent termic și în această iarnă, dacă situația o va impune.

Revenind la informațiile false transmise de domnul consilier, investiția la CT4 a fost în valoare reală de 2.557.264,75 lei, adică 529.224,30 euro la cursul BNR de astăzi (1 EUR=4,8321 lei). Așadar, puțin peste o jumătate de milion de euro, adică de 14 ORI MAI PUȚIN decât cifra lansată în comunicat de candidatul PRO România!!! Probabil a rămas cramponat în trecut, în vremea când domnia-sa ocupa funcția de viceprimar și se cheltuiau în fiecare iarnă între 7 și 10 milioane de euro pentru termoficare.
Cifrele nu mint niciodată, domnule consilier, doar oamenii!!!”
, a scris pe Facebook viceprimarul Ionuț Apostu.

loading...
error: Content is protected !!