Cultură

„Viața s-a mutat pe Internet”, concurs lansat de Teatrul „G. Ciprian” pentru elevii buzoieni

Obligat să își suspende activitatea din cauza pandemiei de coronavirus, Teatrul „George Ciprian” încearcă să păstreze legătura cu publicul tânăr. Astfel, reprezentanții teatrului buzoian provoacă elevii din județ să redacteze o poveste sub forma unei scurte piese de teatru, în versuri etc. Cele mai bune povești selectate vor fi publicate într-un volum care va fi disponibil gratuit (în format digital și fizic).

Și pentru că în aceste zile cea mai mare parte a ­existenței noastre s-a mutat pe Internet, reprezentanții Teatrului „G. Ciprian” îi invită pe elevii buzoieni să pornească povestea de la propoziția „Viața s-a mutat pe Internet”, așteptând un răspuns creativ din partea „generației Internetului”.

„Te invităm să îți creezi propria lume așa cum vrei tu!”

„Teatrul <George Ciprian> le propune elevilor din județul Buzău să răspundă creativ la situația fără precedent în care se află omenirea.

Ce rămâne la fel și ce se schimbă? Cine are de câștigat și cine are de sufe­rit? Cine se adaptează ușor și cine rămâne în urmă? Cum putem face în așa fel încât nimeni să nu rămână în urmă?

Pentru cei interesați le sugerăm următorii parametri: 

  • Cine sunt personajele? (umane sau non-umane)
  • Unde are loc acțiunea? (spațiu fizic, virtual, pe Pământ, pe altă planetă, în lumea de dincolo, în casa ta, pe balconul vecinilor, într-un spațiu nedeterminat – oriunde vrei tu) 
  • Când are loc acțiunea? (trecut, prezent, viitor, timp nedeterminat, toate la un loc – poți să-ți imaginezi orice!)

Poveștile pot documenta situația actuală, pot propune soluții ca să ne fie mai bine sau pot lansa un avertisment. Pot fi povești realiste, futuriste, absurde, tehno-utopice, tehno-distopice, apocaliptice, filozofice, comice, cu final feri­cit, tragic sau deschis – sunt doar câteva dintre posibilități.

Mesajul nostru către ­elevi – Te invităm să îți creezi propria lume așa cum vrei tu!”, se arată în comunica­tul Teatrului „G. Ciprian”.

Condiții impuse de organizatori

Potrivit aceleiași surse, forma poveștilor este liberă: scurtă piesă de teatru sau fragment de piesă de teatru sub formă de dialog sau monolog, proză, versuri.

Un juriu de specialitate va selecta cele mai bune povești (membrii juriului vor fi anunțați ulterior), iar poveștile selectate vor fi publicate într-un volum care va fi disponibil gratuit (în format digital și fizic).

Condițiile concursului lansat de teatrul buzoian prevăd următoarele:

  1. Povestea trebuie să aibă maxim 3 pagini (document Word, format A4, font Times New Roman 12, spațiu între rânduri 1,5).
  2. Toate poveștile trebuie să aibă un titlu.
  3. Te rugăm să incluzi în același document Word în care se află povestea următoarele informații: numele tău complet, vârsta, clasa, școala unde înveți, numărul de telefon și adresa de e-mail.
  4. Termen limită: 30 aprilie 2020, ora 23.59. O persoană poate trimite maxim două povești.
  5. Poveștile trebuie trimise la adresa de e-mail teatrulgeorgeciprian.pr@ gmail.com.

Profesorii și părinții rugați să intervină cât mai puțin

„Creativitatea nu are vârstă! Vom face tot posibilul pentru a selecta cât mai multe povești bune scrise de elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal. Rugămintea noastră pentru părinți, învățători/învățătoare și profesoare/profesori este să intervină cât mai puțin sau chiar deloc în ceea ce scriu copiii și adolescenții (prefe­rabil doar pentru a corecta posibilele erori gramaticale, de ortografie și de punctuație). Ne interesează autenticitatea poveștilor!”, mai precizează reprezentanții Teatrului „G. Ciprian”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker