Economic

Vești bune! Când se va semna contractul pentru A7 Ploiești-Buzău

Lotul 2 Mizil-Pietroasele de pe Autostrada Moldovei va fi primul contract parafat, care, potrivit consilierului onorific al ministrului Transporturilor, ar putea fi semnat la finalul acestei luni. „Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația depusă, iar CNAIR a solicitat de la Antreprenor documentele pentru semnarea contractului. Teoretic, la sfârșitul lunii mai putem avea primul contract semnat pe A7”, a scris consilierul șefului Transporturilor, Cătălin Urtoi, pe pagina de Facebook.

Menționăm că, pentru acest lot, firma desemnată câștigătoare de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este asocierea româno-bulgară Coni-Trace. Contractul în valoare de 1,25 miliarde de lei fără TVA prevede inclusiv construcția a 20 de poduri.

Autostrada Ploiești–Buzău, cu o lungime de 63,25 de km, este primul tronson al A7. Primul lot, Ploiești-Dumbrava, ar urma să afle rezultatele contestațiilor
săptămâna viitoare, atunci când Consiliul Național de SoluționareContestațiilor (CNSC) va da verdictul.
Și pentru lotul trei au fost depuse contestații, iar CNSC a admis două dintre acestea, lucru precizat și de către Cătălin Urtoi. „Acum, atât câștigătorul licitației, cât și ceilalți ofertanți au înaintat dosarele la Curtea de Apel. CNAIR a cerut conexarea dosarelor, iar pe data de 11 mai vom avea un prim termen”, a adăugat consilierul ministrului Transporturilor.

În septembrie 2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit în total 39 de oferte la licitația pentru construirea celor trei loturi ale tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada Moldovei (A7).

Articole similare