Monden

Vasile Calofir, la Conferințele Bookland: „Abia acum îmi permit să fac diferența între a vrea și a dori”

Ce înseamnă cu adevărat un om important, ce definește valoarea banului și când te poți simți cu adevărat fericit și împlinit, acestea au fost punctele-cheie ale ultimei conferințe Bookland pe care a susținut-o actorul Vasile Calofir, care le-a dat câteva lecții de viață elevilor veniți să îl cunoască și să fie îndrumați în viață spre cariera potrivită.

„Am debutat cu rolul principal din <Eu când vreau să fluier, fluier>. Mi-am dat seama în clasa a IV-a că vreau să devin actor. Eram răcit și am stat pe margine la repetițiile pentru serbarea de sfârșit de an. În ziua serbării câțiva dintre colegii mei au avut trac. Și eu i-am înlocuit, am fost un fel de one-man show”, le-a povestit actorul buzoian modul în care și-a început cariera.

Vasile le-a mai spus elevilor și care a fost cartea să preferată, „Vânătoarea regală” de D.R. Popescu, și motivele pentru care le-o recomandă cu căldură, mai ales că zilele următoare unii dintre ei vor avea de trecut examene importante, Evaluarea Națională și Bacalaureatul. „Eu, ca actor, îmi permit să fac acum diferența între a vrea și a dori. Voi învățați de la noi, că este foarte fină această delimitare, dar extrem de importantă”, a mai spus Valile Calofir, care a adăugat, spre finalul discuțiilor, că atunci când dă un sfat este sută la sută implicat.

De altfel, într-un interviu anterior, el a enumerat lucrurile de care ține cont mereu atunci când ia o decizie, citându-l pe regretatul Adrian Pintea: „Să doarmă, să mănânce și să citească. Asta m-a spus el, asta o spun și eu mai departe. Este o meserie pe care o faci toată viața și ai nevoie de tine pe termen lung. Mintea trebuie antrenată încontinuu, de trup trebuie să avem grijă așa cum trebuie; în facultate ni se spunea că noi suntem contrabasul la care o să cântăm toată viața și trebuie să fim acordați, bine îngrijiți, să ai temperatura reglată, pentru că dacă intri cu un instrument de la rece la cald, el este dezacordat, nu cântă bine. Să mănânci când trebuie, cum trebuie și ce trebuie. Pentru suflet – tot la iubire o să ajung, pentru că ne hrănim cu asta și ea ne va duce până în ultima noastră zi. Iubirea ne-a adus aici și cu asta încheiem interviul”, a conchis Vasile Calofir.

Iar la finalul conferinței, actorul a mai făcut un exercițiu de imaginație și a recunoscut că dacă l-ar întâlni pe Cel de Sus i-ar cere să descopere un mecanism prin care să decodifice tot ce înseamnă dur, răutate, dizgrațios, grobian, vulgar, să decodeze, să demonteze și să transforme totul în… zâmbet și iubire!

 

Articole similare