Politic

Ce spun deputații PSD Lungu și Țepeluș despre noile măsuri din pachetul „Sprijin pentru România”

Valoarea tichetelor de masă crește la 30 de lei, iar taberele copiilor vor putea fi plătite cu voucherele de vacanță ale părinților; acestea sunt două dintre prevederile unei legi importante care a trecut miercuri de votul deputaților.

Proiectul de lege care va modifica și completa Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare dă posibilitatea angajatorilor, începând cu 1 iulie, de a le acorda salariaților tichete de masă în valoare maximă de 30 lei pe zi pentru fiecare zi lucrată. Cealaltă modificare vizează voucherele de vacanță, care vor putea fi folosite și de copiii titularilor pentru plata cheltuielilor taberelor școlare, naționale sau tematice, de pe teritoriul României.

Despre acest subiect au scris, pe paginile oficiale de Facebook, deputații social-democrați de Buzău Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș, imediat după participarea la votul din plen.

„Astăzi am votat două prevederi importante:

  • Valoarea tichetelor de masă va crește la 30 lei. Este încă o măsură din pachetul #SprijinPentruRomânia, prin care se dorește susținerea categoriilor vulnerabile în fața scumpirilor.
  • Părinții vor putea plăti cu voucherele de vacanță taberele școlare ale propriilor copii. Astfel, mai mulți copii vor avea ocazia de a merge în tabere școlare, naționale sau tematice”, a scris Lungu pe Facebook.

La rândul său, Laurențiu Țepeluș a subliniat cât de important este faptul că părinții pot plăti cu vouchere de vacanță taberele copiilor: „Valoarea nominală a unui tichet de masă va crește la 30 lei! Creșterea cu 50% a valorii tichetului de masă reprezintă încă o măsură îndeplinită din programul <Sprijin pentru România> propus de PSD coaliției de guvernare. De asemenea, se instituie posibilitatea ca plata taberelor școlare, naționale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului să poată fi efectuată cu voucherele de vacanță ale părinților. Este o măsură care va încuraja astfel familiile să ofere copiilor această experiență numită tabără școlară, ieșirile în natură și socializarea cu alți elevi. Camera Deputaților a adoptat proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu 231 de voturi pentru, 1 vot contra și 8 abțineri”.

 

 

Articole similare