Sport

Vânt din pupă în prima rundă din play-off

Metalul câștigă acasă, cu Braniștea

Metalul a început excelent acest sezon de primăvară, iar sâmbătă a confirmat și în prima etapă de play-off, acolo unde contează cu adevărat, mai ales când se joacă cu un obiectiv real pe masă.

Buzoienii întâlneau o formație care le-a pus destule probleme în ultimele două sezoane, dovadă stând cele trei partide din 2023, în care Metalul se impusese o singură dată. Și sâmbătă oaspeții au fost cei care au înscris primii, în minutul 11, dând ceva emoții asistenței. Numai că alb-albaștrii au egalat repede, nelăsând acea tensiune a rezultatului nefavorabil să se instaleze. Chiar înainte de pauză, Moldovan înscria pentru 2 la 1, iar lucrurile reintrau în normal.

La un sfert de oră după reluare, Adi Moldovan semna dubla, ducând scorul la 3-1. Oaspeții au revenit în meci cu 12 minute înainte de final, însă golul acestora n-a contat în economia meciului, reușita având doar darul de a întreține tensiunea pe Arena Cornel Negoescu. S-a făcut 4 la 2 în minutul 88, după golul lui Tudor Saim, după ce buzoienii mai rataseră câteva ocazii mari. Rezultatul o menține pe Metalul la 7 puncte de urmăritoarea CSM Focșani, ecart care poate fi mărit săptămâna viitoare, atunci când cele două se vor întâlni pe terenul buzoienilor. Celelalte două echipe din play-off, Liești și Braniștea, aproape că nu mai contează în economia luptei pentru promovare.

În seria I, Bucovina Rădăuți, CSM Bacău și Știința Miroslava sunt despărțite de doar șase puncte, astfel că, deocamdată, calculele nu-și au rostul. Bucovina, pare, totuși, în pole-position, după victoria din prima rundă, 1 la 0, cu AS FC Bacău. CSM și Miroslava s-au ținut în șah, încheind la egalitate, 0 la 0.

În runda întâi din play-out, Olimpia a dispus cu 3 la 1 de Vitorul Șuțești, rezultat care îi scutește pe râmniceni de orice grijă a retrogradării. Victoria galben-albaștrilor i-ar fi putut ajuta pe cei de la Limpeziș, însă Voința a pierdut, 3 la 2, cu Hamangia Baia, și este în zona roșie, pe penultimul loc al seriei de play-out. Etapa viitoare, băieții lui Virgil Nițoiu au ocazia de a obține 3 puncte, întrucât joacă la Șuțești, un teren unde nu au voie să piardă, dacă vor să se mențină în Liga a III-a.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker