Sănătate

Vaccinarea, ritm lent la Buzău. Câți elevi sunt imunizați

Interesul buzoienilor pentru vaccinare a scăzut considerabil la Buzău, iar printre categoriile în care se înregistrează cea mai mică rată de vaccinare se numără și copiii care mai au puțin și vor începe noul an școlar.

Prin urmare, doar 3% dintre elevii buzoieni cu vârste de peste 12 ani s-au vaccinat anti-Covid-19, adică mai puțin de o mie de elevi. În rândul cadrelor didactice situația este mai bună. 1.300 de profesori vor intra în noul an școlar nevaccinați. Cea mai bună situație a vaccinării în rândul profesorilor se regăsește la Râmnicu Sărat, unde doar 150 de profesori au  rămas nevaccinați.

,,Copiii între 12 și 17 ani, avem 987 vaccinați, adică foarte puțini, respectiv 3,3 la sută. Cadrele didactice care sunt vaccinate sunt 2.642 în tot județul față de 3.996 numărul total. Dintre acestea, 1.528 din munici­piul Buzău față de 1.780 cât sunt în total în evidență, iar pe municipiul Râmnicu Sărat 360 față de 510 câte cadre didactice sunt în total angajate în unitățile de învățământ din localitate’’, a spus Carmen Scântei, conform bursa.ro.

De asemenea, medicul epidemiolog atrage atenția că vaccinarea în școli nu conferă o liniște totală și că valul patru al pandemiei se răspândește rapid prin­tre elevi și tineri, motiv pentru care putem asista din nou la o închidere a școlilor. ,,Am avut deja o întâlnire la nivelul Inspectoratului Școlar General cu toți conducătorii de școli din județ. Ideea este de a promova și de a discuta cu părinții pentru a-i convinge despre importanța și eficacitatea vaccinării acestor copii, deoarece și ei la un moment dat pot risca forme grave de boală și care pot compromite continuitatea sistemului de învățământ fizic’’, a adăugat Carmen Scântei.

Ritmul vaccinării este unul foarte încetinit la Buzău, iar numărul persoanelor vaccinate scade. În ultima raportare, de marți dimineață, erau imunizate 135 de persoane. Cu toate acestea, specialiștii spun că este bine că la Buzău nu a existat nicio zi, de la începerea campaniei de vaccinare, în care să nu fie vaccinat niciun buzoian, iar numărul acestora ar putea crește. Vaccinarea s-a făcut pe timpul verii, picătură cu picătură, iar acest lucru a ținut mereu vaccinarea pe județ activă.

Raza de acoperire pe județ este de 29,21 la sută, un procent care nu poate asigura liniștea epidemiologică pe care buzoienii și-o doresc.

Articole similare