vineri, 22 ianuarie 2021

Vaccin veterinar impotriva parvovirozei la caini. Afla mai multe despre asta

Parvovirusul canin predispune la boala atat cainii mici, cat si pe cei adulti nevaccinati, si ameninta in mod semnificativ sanatatea animalelor de companie. Starea lor de sanatate se poate agrava extraordinar de repede, intrucat sistemul imunitar trebuie sa raspunda agresiv pentru a combate boala. Cei mai expusi la infectie sunt cainii cu varsta cuprinsa intre 6 saptamani – 6 luni, care pot face forme foarte grave, ce conduc chiar si la deces prin deshidratare.

Exista, insa, vaccin veterinar impotriva parvovirozei, pe care – cu siguranta – medicul il va introduce pe schema personalizata de vaccinare a animalului tau de companie. Informeaza-te, in detaliu, despre acest virus, despre riscurile pe care le impune si despre preventia sigura. Discuta, intotdeauna, cu medicul veterinar specialist despre planul indelungat de preventie.

 

Istoricul virusului: cand a aparut si ce mutatii a suferit pana azi

Aparut pentru prima oara la sfarsitul anilor 70, parvovirusul canin (CPV) de tip 2 a cauzat victime multiple in randul cainilor. Acelasi virus a suferit o evolutie genetica care a dat nastere la doua variante antigenice: CPAV-2a si CPV-2b au inlocuit progresiv virusul CPV-2. In 2000, a inceput raspandirea celei de-a treia variante a virsului: CPV-2c, care s-a extins si in randul pisicilor.

De-a lungul timpului, specialistii au cautat si experimentat diverse metode de diagnosticare a infectiei, dar si de preventie. Astazi, exista formule de vaccinare ce ofera protectie impotriva tuturor serotipurilor virale, dovedindu-si gradul ridicat de eficienta. In acelasi timp, antigenul vaccinal nu trebuie sa afecteze anticorpii maternali, acesta fiind un alt punct de focus al cercetatorilor in dezvoltarea produselor de vaccinare. Si testele de diagnostic s-au imbunatatit.

 

Nu exista tratament pentru a omori virusul, singura solutie sigura este preventia

Pana in prezent, nu au aparut medicamente care sa omoare acest virus. Din acest motiv, vaccinarea impotriva parvovirozei trebuie sa devina o realitate constanta, o rutina in viata posesorilor de animale. Cei din urma trebuie sa ceara indrumarea medicului veterinar, pentru a se asigura ca nu isi expun cainii la un astfel de diagnostic grav. Tratamentul existent pana acum sustine sistemul imunitar al cainelui, dar nu elimina – efectiv – virusul. Acest tratament este si foarte costisitor, intrucat implica internare, asistenta medicala specializata 24 din 24 de ore, medicamente, administrare de fluide si un proces de ingrijire foarte elaborat, pentru a mentine viata cainelui diagnosticat. Daca punem in balanta, pretul pentru vaccinare este semnificativ mai ieftin si elimina din start costurile emotionale implicate in tratarea bolii.

 

Veteco.com, distribuitor de produse farmaceutice, inclusiv de vaccin veterinar, cu 20 ani de experienta

Veteco.com este un nume de referinta pe piata produselor farmaceutice pentru animale, in Romania. Are peste 20 de ani de experienta in acest domeniu, timp in care a dezvoltat parteneriate solide si puternice cu medici veterinari din intreaga tara. Comercializeaza inclusiv mai multe tipuri de vaccin veterinar, dar si antiparazitare, antibiotice, antiinflamatoare, produse pentru igiena si suplimente nutritive, pentru a imbunatati calitatea vietii animalelor.

Acest distribuitor veterinar www.veteco.com/ tine pasul cu descoperirile medicale, are o vasta echipa de specialisti, si organizeaza evenimente dedicate medicilor in domeniu, pentru a tine informata comunitatea. Veteco.com iti recomanda ca inca din primele luni de viata ale animalului tau de companie sa discuti cu medicul veterinar – in detaliu – despre planul personalizat de vaccinare al necuvantatorului si sa te asiguri ca realizezi orice actiune de preventie impotriva bolilor infectio-contagioase. Sanatate!

 

Date de contact:

Tel: +40 213 170380

E-mail: [email protected]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!