vineri, 22 ianuarie 2021

Ellie White, ghid pentru cinci destinații ideale de vacanță

Nu toate vacanțele sunt o reușită atunci când pleci cu doi copii mici la bord, mai ales când obiectivele adul­ților diferă total de cele ale copiilor. Așa că cele mai bune sfaturi de voiaj trebuie să vină exact de la cei care au trăit o vacanță în formulă… extinsă.

Ellie White este o împătimită a vacanțelor în familie, așa că a reușit, în vremuri normale, fară restricții de pandemie ca acum, să facă într-un an mai bine de patru concedii reușite. Cum apariția vaccinului împotriva virusului Covid-19 va mai relaxa granițele țărilor, artista vă îndeamnă să vă faceți planuri de vacanță vara aceasta, așa că vă des­crie personal câteva locații în care merită să mergi cu co­piii și câteva unde concediul înseamnă doar formula de doi.

Malta este prima destinație pe care buzoianca vi-o recomandă, deși ea a apucat să o vadă puțin, pe repede-înainte, atunci când a filmat pentru videoclipul piesei „Ziua mea”. Ellie spune că majoritatea plajelor de acolo sunt cu pietriș, dar apele cristaline vă vor face să uitați acest mic detaliu, iar o plimbare cu barca până pe la grotele săpate de ape în stâncă vă vor oferi o ­pri­veliște de neuitat. „Și, tot aici, mai puteți găsi și <Satul lui Popeye>, satul în care s-a filmat filmul Popeye în anul 1980. Este o țară minunată, ce merită vizitată ori de câte ori aveți ocazia”, a precizat artista pe blogul ei personal.

Următoarea locație în care ar trebui să vă planificați măcar o minivacanță este, după părerea cântă­reței, Sicilia. Această parte a Italiei a vizitat-o pentru filmarea videoclipului piesei „Power of love”, iar experiența i-a lăsat un gust plăcut și un dor de reîn­toarcere. „Nu știu dacă mai e nevoie să vă spun că plajele sunt amețitor de frumoase și pe toate gusturile… Puteți găsi plaje de pietriș, plaje de nisip fin și plaje de argilă, cum e cea de la Scala dei Turchi. Și, dacă tot sunteți în Agrigento, e musai să vizitați Valle dei Tempi, un sit arheologic în care veți găsi multe temple bine păstrate, printre care Templul Herei și Templul lui Hercule. Este un sit impresionant și chiar merită vizitat! Și, dacă vă place să faceți drumeții, puteți chiar urca pe vulcanul Etna. Ce o să găsiți acolo, o să vă lase mască de uimire!”, susține Ellie.

Cine nu a vizitat până acum Grecia nu trebuie să mai lase o vară să treacă fără să cutreiere  aceste meleaguri încărcate de istorie. Dacă sunteți pasionați de plaje, atunci aveți la alegere toată țara care are, în proporție de 90 la sută, ieșire la mare, ca să nu mai vorbim de insulele de pe care nu o să puteți pleca fără amintiri superbe. Iar dacă sunteți pasionați de munte, puteți face hiking până sus pe Olimp – unde aveți cele trei vârfuri, la alegere, pe care să le vizitați: Skolio, Tronul lui Zeus sau, cel mai înalt dintre ele, Mytikas – sau să mergeți până la Meteora, unde lanțul muntos vă va oferi o ­pri­veliște de nedescris, promite artista. De asemenea, aici puteți vizita oricare dintre cele șase mănăstiri încă funcționale, dar trebuie să știți că puteți intra doar sâmbăta și duminica, singurele zile în care este permis accesul vizitatorilor în interiorul mănăstirilor. „Pentru pasionații de istorie antică și arheologie, întreaga țară este o adevărată mină de aur, aproape fiecare oraș adăpostind câte cel puțin un templu al zeităților care se zice că au locuit în această bijuterie de țară. Așa că o ­vi­zită până în Grecia merită, cu atât mai mult cu cât poți ajunge cu ușurință chiar cu mașina”, a spus Ellie.

Ea a ajuns și în Dubai, deși a recunoscut că a fugit de această destinație atâția ani, dar în momentul în care a ajuns acolo, s-a îndrăgostit pe loc, iremediabil și pentru totdeauna! „Cu o împletire senzațională între vechi și avangardist, Dubaiul vă va oferi niște imagini pe care nu ți le vei scoate niciodată din suflet și din minte. Vreți plajă? Nici, o problemă, aici puteți găsi plaje senza­ționale, cu nisip fin și ape calde, iar dacă vreți distracție, plimbare, lumini, viață de noapte și extra-siguranță pe străzi, aici este locul perfect! Dubaiul este unul dintre cele mai sigure orașe din lume, rata criminalității de aici fiind foarte scăzută. Totuși, trebuie să știți că aici regulile sunt foarte stricte și, atât localnicii, cât și turiștii, pot fi amendați dacă încalcă anumite reguli, cum ar fi indecența în public, vorbitul urât în public sau încălcarea ­re­gulilor de circulație. Mai trebuie să știți că băutura alcoolică este permisă doar în anumite locații din oraș, dar dacă nu sunteți puși pe scandal nu veți avea absolut nicio problemă aici. Eu zic că me­rită, măcar o dată în viață, să vezi Dubaiul! Și, cum este foarte family friendly, puteți merge liniștiți cu copiii, pentru că nu vă veți plictisi. UAE (Emiratele Arabe Unite, n.r.) pun foarte mult accent pe zona de copii, de aceea veți găsi multe atracții care să îi mulțumească pe cei mici”, vă asigură Ellie.

O ultimă destinație din topul celor cinci propuse și vizitate de către Ellie este Costa del Sol – Spania. Așa cum îi spune și numele, „Coasta Soarelui” este o zonă în sudul Spaniei inundată de soare în cea mai mare perioadă a anului. Ellie precizează că există o varietate de plaje exotice, plaje urbane și chiar câteva plaje pustii care, chiar dacă nu sunt ­turistice, sunt bine întreți­nute de oficialități. „Dacă vă plictisiți de plajă și vreți să vizitați, aici puteți găsi atât castele impresionante, cât și parcuri naturale și terenuri de golf într-un număr impresionant. Bioparcul Fuengirola este cel mai nou mo­del de gradină zoo care pune accentul pe respectul față de natură și față de speciile care trăiesc aici, prin recrearea habitatului natural al animalelor și nu ținerea lor în cuști. De aici, dacă vreți să treceți puțin și în zona british, trebuie doar să treceți granita până în Gibraltar. Deși mică, insula oferă priveliști amețitoare asupra Strâmtorii Gibraltar care leagă Marea Mediterană de Oceanul ­Atlantic. Aici puteți vedea vasele de croazieră din port, puteți vizita <Europa Point>, unde veți găsi farul istoric al secolului al XIX-lea și unde vântul bate cam pe tot parcursul zilei fară mari întreruperi și unde vă puteți întâlni cu altă specie de localnici, maimuțele <macaci>. Puteți să vă plimbați pe străzile înguste ale insulei și să vă bucurați de atmosfera primitoare și de mâncarea deosebită. Apoi, vă puteți întoarce pe continent tre­când aceeași graniță care, am omis să vă spun, trece chiar prin mijlocul pistei aeroportului din Gibraltar, așa că veți avea ocazia să vedeți live și de aproape cum aterizează sau cum decolează avioanele. Și, de aici până în Portugalia vă așteaptă un drum scurt, de câteva ore, așa că, dacă nu vă place să stați prea mult timp într-un singur loc, puteți trece ra­pid granița. Oricum ar fi, o vacanță pe Costa del Sol me­rită din plin!”, a încheiat artista buzoiană topul recomandărilor pentru vacanțe de neuitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!