Sport

Va găsi Morel gloria?

Obiectivul e reconstrucția, deocamdată

De departe cea mai admirată echipă a urbei în ultimii ani, Gloria abordează sezonul 2024-2025 cu multă speranță și cu o nouă conducere tehnică de la care se speră mult, având în vedere că aspirațiile europene n-au fost niciodată îndeplinite.

Lotul este, la prima vedere, unul destul de echilibrat, însă cel puțin prin prisma numelor e greu de crezut că trupa buzoiană poate sparge careul de ași al Ligii Florilor: Tea Pijevic, Ana Maria Măzăreanu, Mădălina Ion – portari, Sherin Obaidli, Sabrina Abdellahi, Ștefania Jipa – pivoți, Beyza Turkoglu, Raluca Nicolae, Marina Ilie – extreme stânga, Andra Moroianu, Alexandra Badea, Andreea Coman – extreme dreapta, Alexandra Andrei, Dzyiana Ilyina, Aleksandra Zimny, Tamara Pal, Daria Bucur, Mădălina Zamfirescu, Nikoletta Papp, Christine Albert, Oana Sîrb – interi.

Poate mai mult decât de la sportive, fanii așteaptă multe de la noua conducere tehnică. Antrenorul Pablo Morel, anunțat încă de acum câteva luni, a sosit la Buzău împreună cu o echipă compusă din Clement Petit (secund) și Jean Ettienne Mattiuzzo (antrenor portari).

Recent, într-o declarație acordată unui site local, francezul a declarat că obiectivul, stabilit împreună cu board-ul clubului, vizează calificarea în Europa abia din sezonul viitor. Cel mai probabil, primul an din mandat va fi unul așa zis „de tranziție”, timp în care Morel va trebui să evalueze corect potențialul lotului, iar în urma unei analize să schimbe unele piese, dacă va fi nevoie. „Presiunea este normală, acesta este jobul meu. Când clubul m-a abordat, a schimbat multe jucătoare, o mare parte a componenței staff-ului, pe cale de consecință este normal ca așteptările să fie mari. Suntem la începutul unei noi povești așa că avem nevoie de timp să constuim ceva stabil, pentru a juca împreună o perioadă considerabilă de timp și a ne omogeniza. Clubul își dorește foarte mult să participe în competițiile europene în două sezoane și ne dorim să îndeplinim acest obiectiv” , a declarat Pablo Morel pentru „Buzăul Sportiv”.

Gloria a încheiat sezonul trecut pe locul VII, clasare pe care inclusiv conducerea ca catalogat-o ca pe o contraperformanță.

Articole similare