Politic

USR-PLUS și PNL, în febra alegerilor interne

Fierbere mare în cele două formațiuni politice aflate la guvernare, care se află, în aceste zile, în plin proces electoral intern, pentru stabilirea liderilor tuturor organizațiilor din teritoriu, a conducerilor județene și a delegaților la cele două congrese care vor stabili cine vor fi cei care le vor conduce destinele în următoarea perioadă. Dacă noua formațiune politică rezultată din fuziunea Uniunii Salvați România cu Partidul Libertății, Unității și Solidarității (USR-PLUS) va încheia întregul proces electoral de la Buzău la finele acestei săptămâni, Partidul Național Liberal se află în stadiul de alegere a liderilor organizațiilor din teritoriu.

USR, făcut KO de PLUS

Dezastru pentru fosta organizație municipală a Uniunii Salvați România la alegerile interne de vinerea și sâmbăta trecută, de la Convenția Municipală a USR-PLUS: doar trei din cei zece membri ai Biroului sunt foști membri USR. De asemenea, Laurențiu Belizan, candidatul USR la funcția de președinte pe municipiu, nu a prins loc în structura de conducere municipală a USR-PLUS.

Componența Biroului Municipal USR-PLUS este urmă­toarea: Denisa Çoban, președinte; Ovidiu Dașu, prim-vicepreședinte; Costel Ovidiu Caragea, Florin Drăgulin și Cosmin Irimia, vicepreședinți; Cătălin Citrea, Irina Gîrjobu, Liviu Bănică, Marius Ioniță, Florinel Ion, Marian Gheorghiță, Nicolae Ciprian și Florin Stanciu, membri. Dintre aceștia, doar ultimii trei provin din fostul USR.

Cu maximă probabilitate, situația se va repeta și la sfârșitul acestei săptămâni, când este programată Convenția Județeană, pe parcursul căreia vor fi aleși membrii Biroului Județean și va fi stabilită componența delegației la Convenția Națională.

Liberalii, alegeri până la începutul lunii viitoare

Conform unei postări pe pagina oficială de Facebook a fi- lialei buzoiene a Partidului Național Liberal, alegerile pentru structurile de conducere a organizației municipale vor avea loc pe 27 iunie, iar stabilirea de către Comitetul de Coordonare Județean a liderului județean va avea loc pe 3 iulie. ,,Birourile politice locale ale organizației li- berale au termen până în 27 iunie inclusiv să-și desemneze liderii locali (…) Birourile politice au decis și datele limită pentru depunerea candidaturilor, res­pectiv 19 iunie, ora 14.00, pentru organizația municipală Buzău și 26 iunie, ora 14.00, pentru alegerile la organizația județeană PNL Buzău. Ale­gerile vizează mandate pentru următorii patru ani pentru funcțiile de președinte, prim-vicepreședinți, vicepreședinți, membri ai birourilor politice și trezorieri”, se arată în postarea PNL Buzău.

Actualii lideri interimari, al organizației județene, respectiv al celei municipale, deputatul Gabriel Avrămescu și senatorul Vlad Pufu, au anunțat deja că vor candida pentru a-și păstra funcțiile. Dacă Gabriel Avrămescu nu are, până la această oră, un contracandidat clar, pentru funcția de președinte al organizației municipale, alături de Vlad Pufu va mai candida Laurențiu Gabriel Banu, inspector la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) și fost președinte al unei asociații a transportatorilor. Conform unui articol publicitar apărut pe portalul buzoienii.ro, acesta acuză faptul că noii lideri ai organizațiilor județeană și municipală nu ar fi avut ,,o viziune cu principii liberale”: ,,Candidez având convingerea că filiala PNL Buzău este una puternică, chiar dacă la cele două tururi de alegeri de anul trecut PNL Buzău NU a avut un rezultat foarte bun, deoarece ne-am trezit cu Lideri noi care NU au avut o viziune cu principii liberale. Am discutat cu foarte mulți colegi care au aceeași viziune, doar că unii dintre ei NU au curajul de a spune tot ce se întâmplă în această Organizație. Dar, sunt sigur că vor vota pentru principiile liberale și NU a unor obligații impuse de liderii actuali (…) Dacă la alegerile Parlamentare sloganul a fost : NE ÎNTOARCEM ACASĂ… acum va fi: NE RECÂȘTIGĂM ORGANIZAȚIA”.

Articole similare