luni, 01 martie 2021

USR l-a exclus din partid pe viceprimarul din Scorțoasa pe motiv de like-uri pe Facebook!

Scandal în organizația USR Scorțoasa, după ce conducerea județeană a decis să îl excludă din partid pe viceprimarul Sebastian Negoșanu, de profesie inginer, și să propună înlocuirea sa cu numărul doi de pe lista cu care Alianța USR-PLUS a participat la alegerile locale din septembrie 2020, Laurențiu Moldoveanu, de profesie paznic.

Motivele excluderii aces­tuia din partid pot părea puerile dacă ai pretenția că Uniunea Salvați România este un partid serios, trecut prin focul anilor electorali 2019 și 2020 și aflat în prezent la guvernare. Dacă stai să ­ana­lizezi performanțele conducerii județene ale acestei formațiuni politice, coro­borat cu numele celor care conduc în prezent USR Buzău, lucrurile par ­logice.

Așadar, lui Sebastian Negoșanu i se impută următoarele abateri: a ,,dat like” unei postări a secretarului executiv al organizației județene a Partidului Social Democrat, deputa­tul Romeo Lungu, a participat, în calitate de viceprimar, la hramul bisericii din comună, alături de primarul ales pe listele Partidului Mișcarea Populară, Vasile Săcuiu, și l-a felicitat pe președintele social-democrat al Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, pentru desemnarea sa ca membru titular în cadrul Biroului Politic al Adunării Regiunii Europene și în Comitetul European al Regiunilor.

În spatele acestei decizii, de excludere din partid a viceprimarului Nego­șanu stau, însă, alte interese, care se referă la blatul de care actuala conducere județeană a USR este acuzată că l-ar fi făcut, în anul electoral 2020, cu organizația Partidului Mișca­rea Populară condusă de fostul deputat Adrian Mocanu. Surse din interiorul USR Buzău spun că înțelegerea punctuală la Scorțoasa ar fi fost aceea ca Uniunea Salvați România să susțină alegerea unui viceprimar PMP, în schimbul angajării paznicului Laurențiu Moldoveanu în Primărie. Numai că, surpriză!, social-democrații l-au susținut pe actualul viceprimar USR, tocmai pentru a bloca accesul la funcția de viceprimar al unui membru al Partidului Mișcarea ­Po­pulară.

În condițiile date, meciul politic de la Scorțoasa – care, de fapt, se poartă pentru scaunul de viceprimar între Partidul Social Democrat și Partidul Mișcarea Populară, dar folosind mingea numită Uniunea Salvați România – este departe de a se fi încheiat. Excluderea din partid și, implicit, plecarea lui Sebastian Negoșanu din funcția de viceprimar și din Consiliul Local și înlocuirea sa cu următorul de pe listă, Laurențiu Moldoveanu, nu schimbă cu nimic raportul de forțe din deliberativul comunal.

Excluderea din partid a viceprimarului din Scor­țoasa, având ca pretext diverse postări pe rețelele de socializare, nu este o premieră pentru USR Buzău. Oamenii lui Petrică Cîrstea au încercat, nu cu mult timp în urmă, să îi determine pe aliații din Partidul Libertății, Unității și Solidarității să îl excludă din partid pe singurul primar pe care Alianța USR-PLUS îl are în județul Buzău, Claudiu Constantin, de la Lopătari. Acesta a fost pus la zidul infamiei pentru că a îndrăznit să distribuie o postare a primarului Constantin Toma din data de 1 decembrie 2020, legată de acțiunea Primăriei de a boteza copacii proaspăt plantați în Crâng cu numele eroilor buzoieni căzuți în Primul Război Mondial.

4 COMENTARII

  1. ca sa fie mai limpede, Moldoveanu era candidat si la senat, si la Consiliul Judetean (locul 2 pe lista) si la consiliul local de la Scortoasa. Vazandu-se cu atatea functii din care nici nu mai stia ce sa aleaga, si-a dat demisia de la Petrom, de unde aducea si un ban acasa. Au venit alegerile, rezultatul a fost nul peste tot, asa ca e casnic si pe dinafara.
    Uite-asa, famelie mare, renumeratie dupa buget, mică, … numai zic, ca stiti ….

  2. Sebastian Negosanu,un domn,educat,profesionist,de o moralitate mult peste medie.Face parte din categoria celor care s au ridicat prin munca cinstita,lucru care in mod clar nu l recomanda pentru o cariera politica.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!