Politic

USR contestă migrația către PNL: Unii nici n-au existat

Organizația județeană a Uniunii Salvați România a primit, joi, vizita președintelui Cătălin Drulă, care a poposit la Buzău pentru a aduce câteva lămuriri legate de unele probleme din politica centrală. În legătură cu chestiunile din organizația locală, șeful USR nu a comentat nimic, ci i-a lăsat pe reprezentanții de la Buzău – liderul județean Silviu Iordache și președintele pe municipiu, Florin Drăgulin – să deslușească semnificația unor evenimente recente.

Vizavi de anunțul din urmă cu două săptămâni al PNL Buzău, cum că zece lideri de organizații județene ai USR au decis, împreună cu membrii aferenți, să schimbe tabăra, Silviu Iordache a declarat că informația transmisă de liberali este falsă. Liderul USR Buzău a spus că, de fapt, cele zece organizații sunt doar trei, adică o mână de oameni, care au fost deja înlocuiți, iar formațiunea este mai solidă ca niciodată și așteaptă cu ardoare alegerile de anul viitor.

„La începutul acestei luni, am urmărit o conferință de presă a PNL, în care anunțau că au reușit să convingă zece organizații USR din Buzău să li se alăture. Nimic mai fals! În realitate, doar câțiva oameni din doar trei organizații au ales să facă acest pas, iar în aceste organizații avem echipe noi și oameni noi care sunt pregătiți să candideze la următoarele alegeri locale (…) USR Buzău este acum mai unit, mai puternic și mai determinat ca niciodată, ca în următorul rând de alegeri să avem candidați în peste 80 la sută din comunele și orașele județului Buzău, și asta pentru că ne dorim să le lăsăm copiilor noștri oportunitatea de a rămâne aici”, a declarat Silviu Iordache, în cazul unei conferințe de presă.

Liderul USR Buzău a mai transmis că cei ce au ales să plece la organizația locală liberală au fost momiți cu diverse funcții și, mai mult, unii dintre ei nici măcar nu au făcut parte vreodată din USR Buzău, deci nu pot fi contorizați la capitolul „pierderi”. Totul, a adăugat Iordache, a reprezentat doar o strategie de imagine a PNL Buzău, ca să distragă atenția de la propriile pierderi de membri, trecuți în organizația PSD Buzău. „N-aș putea spune în acest moment (ce i-a determinat pe membrii USR Buzău să plece la PNL, n.red.)… Probabil o oportunitate de moment, de a avea o funcție dată de PNL. Din câte știu, li s-au propus diverse funcții ca să treacă în echipa PNL (…) În realitate, poate că am pierdut cinci-zece membri, maximum. Se vorbește despre cifre mari. Erau oameni care n-au fost niciodată pe la USR și sunt declarați ca fiind plecați la PNL. Nu a existat această migrație, este doar o modalitate de marketing, de PR a PNL, să își acopere găurile pe care le au din cauza plecării membrilor PNL, probabil, în PSD”, a mai spus Silviu Iordache.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker