Cultură

Festivalul „Buzău Iubește Teatrul“ a ajuns la majorat

Unul dintre cele mai așteptate festivaluri, „Buzău Iubește Teatrul”,  organizat de Teatrul „George Ciprian”, a ajuns la ediția a XVIII-a. Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Județean, organizează acest eveniment în perioada 20-27 mai. Timp de opt zile, la Buzău sunt organizate spectacole de referință ale stagiunii realizate în teatrele de repertoriu din București și din țară.

Eveniment cu o temă unică la nivel național, iubirea, Festivalul „Buzău Iubește Teatrul” ajunge anul acesta la ediția de majorat. Secțiunea oficială este dedicată producțiilor care pun în scenă cele mai frumoase povești de dragoste din marea dramaturgie, selecția fiind făcută de către teatrologul Carmen Stanciu. Evenimentul are caracter competitiv, premiile fiind acordate de două jurii: unul format din specialiști în domeniul artelor spectacolului și un juriu al publicului compus din trei spectatori aleși prin tragere la sorți. În competiție vor intra teatre precum Teatrul de Comedie, Teatrul „Nottara”, Teatrul „Anton Pann” (Rm. Vâlcea), Teatrul „Fani Tardini” (Galați), Teatrul „Mihai Eminescu” (Botoșani), Teatrul „Toma Caragiu” (Ploiești).

Festivalul „Buzău Iubește Teatrul” va debuta pe data de 20 mai cu spectacolul „Nu sunt eu, Maia Morgenstern – o biografie”, prezentat de Teatrul Dramaturgilor, în care actrița Maia Morgenstern împărtășește cu tandrețe, nostalgie și umor povești din copilărie și carieră. În fiecare seară vor putea fi văzute numeroase alte producții incluse în Secțiunea Oficială a Festivalului: „Miorița” (Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Galați), „Eroine” de Publius Ovidius Naso (Teatrul „Mihai Eminescu”, Botoșani), „Cancún” de Jordi Galcerán (Teatrul „Nottara”, București), „Picasso vs. Einstein” de Steve Martin (Teatrul de Comedie, București), „Portugalia” de Zoltán Egressy (Teatrul „Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea), „Funny Money” de Ray Cooney (Teatrul „Toma Caragiu”, Ploiești), „Toc Toc” de Laurent Baffie (Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova).

Pe lângă acestea, din program fac parte și spectacole pentru copii, un workshop de fotografie dedicat elevilor, standuri de carte, întâlniri cu artiști îndrăgiți.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului „George Ciprian” și prețul unui bilet este cuprins între 25 și 70 lei, în funcție de spectacol și de categoria selectată.

Festivalul beneficiază de contribuția sponsorui principal EximProd, de a partenerului de mobilitate ElcarGid Buzău și de a sponsorilor Global Cash & Carry, Toledo, Clinica MatCord, Florăria Zai, Cofetăria 379, Cofetăria  A. T. Sweets.

Articole similare