Sport

Simona Stancu, arbitru în finala Champions League

Motiv de sărbătoare pentru arbitrajul românesc. Federația Europeană de Handbal a anunțat lista arbitrilor și delegaților care vor prelua cele patru meciuri de la EHF FINAL4 Women din Budapesta, Ungaria, la 1-2 iunie 2024, iar finala va fi arbitrată de nimeni altele decât româncele Simona Stancu și Cristina Lovin.

Cele două doamne „recidivează”, după ce, în 2021, arbitrau finala disputată în Ungaria, la Budapesta. Ca și în 2021, desemnarea brigăzii din România vine ca o recunoaștere a prestațiilor excelente de pe tot parcursul sezonului în curs. Experiența celor două a contat, evident, în delegarea în ultimul act al competiției.

Lovin și Stancu sunt un duo cu experiență internațională, care a oficiat și la Finala EHF Feminin de la Graz anul trecut, când „au fluierat” la una dintre semifinale, la Campionatul Mondial IHF Feminin 2023, și la una din Calificările Olimpice Turnee, în Germania, în aprilie trecut.

Pentru cei doi arbitri români, această delegare vine, probabil, și ca o recompensă morală din partea forului european. În ciuda faptului că Jocurile Olimpice se vor disputa la Paris, acolo unde România nu este calificată, Stancu și Lovin nu au fost nominalizate în lotul care va împărți dreptatea la marele festival al sportului din această vară. Decizia este cel puțin ciudată, întrucât cele două românce au fost prezente și au oficiat cu brio, în ultimii ani, la cele mai importante evenimente handbalistice.

Finala Champions League se va juca pe 2 iunie, la Budapesta. În prima semifinală se vor întâlni Esbjerg și Gyor, pentru ca pe cealaltă jumătate de tablou să se lupte pentru un loc în ultimul act Bietigheim și Metz. Franțuzoaicele de la Metz le-au oprit pe fetele de la CSM din drumul către final-four, după ce au câștigat în ambele manșe, 27-24 la București, respectiv 29-23 în Franța. (A.S.)

Articole similare