Politic

Ungureanu, un nou atac: Voi folosi toate mijloacele parlamentare ca domnul Cîțu să nu fie premier

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a lansat un nou atac la adresa premierului Florin Cîțu, despre care spune că ,,i s-a umflat capul de la putere”. Totodată, deputatul de Buzău susține că ar fi ,,foarte mulți oameni care sunt nemul­țumiți de performanța domnului Cîțu”.

Ungureanu a precizat că în cazul remanierii ­mi­nistrului Transporturilor Cătălin Drulă, formațiunea politică pe care o reprezintă va ieși de la guvernare: ,,Este un mare tâlc pe care o să îl deslușesc în septembrie, după 17, mai exact. Eu vă spun că sunt foarte mulți oameni care sunt nemulțumiți de performanța domnului Cîțu, dintre parlamentari și mai sunt foarte mulți oameni nemul­țumiți că, poate e o ches­tiune de campanie electorală, în PNL este concurs de scos Drulă din Guvern. și vă spun că, dacă iese Drulă, o să iasă și USR de la guvernare”, a afirmat deputatul într-o intervenție la Realitatea PLUS.

,,Abia aștept următoarea moțiune de cenzură”

Parlamentarul USR-PLUS l-a acuzat apoi pe Florin Cîțu că s-a folosit de aparatul guvernamental în campania electorală internă din PNL și a subliniat că se va folosi de „toate mijloacele parlamentare ca domnul Cîțu să nu mai fie premier“: „Nu este în regulă ca un partid de la guvernare să aibă asemenea accente din partea unor miniștri. Noi am cerut decență, iar domnul Cîțu, repet, s-a folosit de aparatul guvernamental în campania electorală (internă, n.r.), ceea ce este o chestiune penală și, dacă vă aduceți aminte, plân­gerea penală la DNA a depus-o comunitatea Declic, nu USR împotriva domnului Cîțu, deci societatea civilă (…) El a fost ales de parlamentari, printre care și eu. Și el, în loc să facă reforme, face campanie internă folosind resursele guvernamentale, o chestiune penală. Eu nu voi vota sub nicio formă și voi folosi toată puterea și toate mijloacele parlamentare ca domnul Cîțu să nu fie premier. Dar e vorba despre mine. Nu e vorba despre USR-PLUS”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

În urmă cu o săptămână, deputatul USR-PLUS de Buzău îi declara război premierului Cîțu, comparându-l cu Liviu Dragnea. Totodată, Ungureanu s-a referit la Cîțu folosind apelativul „stalinist” și a subliniat că „abia așteaptă” următoarea moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. „De ce nu vine DNA să-l ia pe…  Cîțu? Am așteptat trei zile să văd dacă justiția funcționează în mod egal pentru toți românii cu rang înalt în statul român. Se vede că nu. Domnul premier Cîțu, în lupta disperată de a pune mâna pe toată puterea în PNL și România, a folosit o funcționară a Guvernului, pe doamna Mioara Costin, care a întocmit un document cu strategia de atac împotriva lui Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și contracandidatul lui Cîțu la șefia PNL. Dragnea a făcut pușcărie pentru că ar fi folosit două angajate de la partid pe statul de plată al DGASPC Teleorman. Dra­gnea era pe vremea aceea doar președinte al Consiliului Județean Teleorman. Faptul că prim-ministrul Cîțu a folosit un angajat al Guvernului pentru lupta lui politică sălbatică cu Orban, nu e mai grav? Acum câteva luni, Cîțu îmbrăca acest tricou pe care era imprimat sloganul lui Stalin: «Noi nu luăm prizonieri». Cîțu, în lupta lui sălbatică cu Orban, ține ostatice reformele promise pentru români. Lui Cîțu i s-a umflat capul de la putere. Problema este că Iohannis este complice la toate abuzurile de putere ale lui Cîțu. Eu l-am votat pe Iohannis, nu știam pe vremea aceea că va susține un stalinist îmbrăcat în țoale capitaliste. Abia aștept următoarea moțiune de cenzură…”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Articole similare