Sport

HC Buzău pregătește noul sezon. Antrenamente și o dublă amicală cu CSM Focșani

Cu o lună înaintea startului noului sezon, la echipa masculină de handbal se lucrează la intensitate ­ma­ximă. Antrenorul Pero Milosevic a decis ca pregătirea să se facă doar pe plan local, cu antrenamente la Sala Sporturilor și cu o serie de meciuri amicale, care va începe cu o ,,dublă” împotriva lui CSM Focșani, astăzi, în deplasare, și sâmbătă, de la ora 12.00, la Sala Sporturilor. Din lotul care termina sezonul trecut pe locul 7, cea mai bună clasare din istoria clubului, nu mai fac parte francezul Leo Renaud-David, George Roșca (CSM Alexandria), George Alexandru (CSM Bucureș­ti) și Alexandru Ionescu (CSM Vaslui). Sub comanda lui Pero au venit, însă, jucători de calitate, cu care tehnicianul muntenegrean a mai lucrat sau pe care îi cunoaște foarte bine. Portughezul Sergio Barros, muntenegreanul Aleksandar Glendza, Bogdan Bai­can și Vlad Bălan sunt, până acum, noii sosiți, dar lista rămâne deschisă. Vor mai fi însă transferuri punctuale, de jucători care să acopere criteriile de vârstă. ,,În principiu, în proporție de 90 la sută cam am încheiat campania de transferuri, doar dacă vom găsi un jucător tânăr, de perspectivă, care să îndeplinească regula impusă de Fe­derație, U23, probabil că vom mai aduce unul sau doi jucători la echipă. În special, un portar este în vederile noastre”, a declarat, pentru OPINIA, președintele HC Buzău, Georgian Băducu.

Cine sunt noii veniți

  • Sergio Barros (Portugalia) – 29 ani, extremă stânga

Internațional portughez, ultima dată la Poli Timi­șoara, are trecute în CV cluburi precum Spor­ting Lisabona, Eurofarm Rabotnik Bitola (Macedonia) sau Bursa Nilufer (Turcia), la acestea două din urmă fiind de fiecare dată golgeter.

  • Aleksandar Glendza (Muntenegru) – 25 ani, inter stânga

Internațional muntenegrean, 9 selecții până acum în naționala de la Podgorica, pentru care a debutat anul trecut. Vine la HC Buzău de la echipa maghiară Balatonfuredy și a mai evoluat în trecut la Partizan Belgrad și la Krems, în prima ligă din Austria

  • Bogdan Baican – 29 ani, pivot

O prezență constantă în Liga Națională, unde a debutat la echipele brașovene Rom Cri și Dinamo. De aici a ajuns la HCM Baia Mare, unde a evoluat trei sezoane, fiind remarcat și transferat de HCM Constanța, cu care a câștigat Cupa României. A ajuns apoi acasă, la Suceava, unde a jucat patru ani la CSU. La HC Buzău vine de la Politehnica Timișoara, unde a evoluat ultimele două sezoane.

  • Vlad Bălan – 18 ani

Produs al Buzăului, Vlad a plecat de mic la Bacău, de unde a făcut pasul, mai apoi, la Centrul Olimpic de la Timișoara, iar în această vară s-a întors, practic, acasă.

Amicale cu Focșani, apoi la Cupa Vaslui

HC Buzău și-a stabilit primele meciuri amicale la sfârșitul acestei săptămâni. Este vorba de o dublă cu CSM Focșani, primul meci în această seară, de la ora 18.00, în deplasare, al doilea sâmbătă, de la ora 12.00, la Sala Sporturilor. Buzoienii vor fi apoi prezenți, pe 14 și 15 august, la Cupa Vaslui, turneu la care, pe lângă echipa gazdă, vor mai participa HC Buzău, CSM Focșani și CSU Suceava. Noul sezon al Ligii Naționale de handbal masculin va începe pe 29 august, când HC Buzău o va întâlni, la Sala Sporturilor, pe nou promovata CSM Alexandria.

Articole similare