Politic

Ungureanu: Casa Națională de Asigurări de Sănătate a întrerupt contractele cu 15 furnizori de oxigen

Deputatul USR de Bu­zău Emanuel Ungureanu susține că reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătătate au întrerupt contractele cu furnizorii de oxigen, în plină pandemie de coronavirus, când nevoia de oxigen este mai mare ca oricând. El prezintă și un document în acest sens și solicită revocarea ordinului și renegocierea rapidă a contractelor cu furnizorii de oxigen.

Într-o postare pe contul său de Facebook, parlamentarul a anunțat faptul că CNAS a luat o decizie „cu consecințe dramatice” asupra pacienților, întrerupând contractele cu furnizorii de oxigen: „Ignorând total impactul și măsurile care se impun a fi luate în plin val patru al pandemiei, de către o instituție a statului cu rol principal în gestionarea sistemului de sănătate, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ia o decizie cu consecințe dramatice asupra pacienților dependenți de oxigen. Invocând <punerea în aplicare a reglementărilor legale în vigoare>, instituția care ar trebui să fie în slujba sănătății oricărui pacient a comunicat în teritoriu, către casele de asigurări de sănătate, <să înceteze rela­țiile contractuale cu furnizorii de dispozitive medicale care nu au transmis prețurile de vânzare cu amănuntul (…)>”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Parlamentarul de Buzău mai precizează că efectul încetării acestor contracte este unul catastrofal: „Acești furnizori de dispozitive medicale asigură pacienților, printre alte dispozitive, și aparatele de oxigen, care au rol vital și în situația în care nu ne-am afla în plin val al pandemiei. Efectul încetării acestor contracte este unul catastrofal. Practic, pacienții care au un concentrator de oxigen la domiciliu, în baza unui contract cu CNAS, pot rămâne fără acest dispozitiv vital, pentru că, peste noapte, Casa de Asigurări a rupt contractul cu firma care furniza aceste echipamente”, a adăugat deputatul USR.

În acest context, Emanuel Ungureanu cere revocarea ordinului și renegocierea rapidă a contractelor cu furnizorii de oxigen: „Ce se mai poate face pentru a înlătura consecințele unei decizii halucinante? Revocarea acestui ordin criminal și renegocierea rapidă a contractelor cu furnizorii de oxigen!”, a conchis Ungureanu.

Articole similare