Sport

Unde va antrena Cristi Pustai după plecarea de la Gloria

„Profesorul” se va bate tot la promovare

Mai puţin de o lună a stat departe de gazon Cristi Pustai, care a fost obligat să părăsească banca Gloriei după rezultate modeste, care au culminat cu eşecul în faţa Unirii Constanţa.

Pustai (55 de ani) l-a înlocuit pe Florentin Petre (46 de ani) în funcția de antrenor al grupării Ceahlăul Piatra Neamț. Obiectivul este promovarea imediată în Liga a 2-a. Ceahlăul caută revenirea în elita fotbalului românesc. Ultima dată în Liga 1 în sezonul 2013-2014, gruparea nemțeană evoluează acum în Seria 1 din al treilea eșalon.

Cu Florentin Petre pe bancă, ocupa doar locul 5, cu 17 puncte. Conducerea a luat o decizie majoră și l-a adus pe Cristi Pustai, liber de contract după despărțirea de Gloria.

„CSM Ceahlăul Piatra Neamţ şi antrenorul Cristian Pustai au ajuns la un acord comun asupra preluării de către tehnician a funcţiei de antrenor principal al echipei noastre de seniori. Tehnicianul în vârstă de 55 de ani are contract cu gruparea noastră până la finalul lunii iunie a anului 2023, iar obiectivul CSM Ceahlăul a rămas acelaşi, adică promovarea în Liga a 2-a în 2023. Originar din Mediaş, Cristian Pustai şi-a început cariera de antrenor pe meleaguri apropiate oraşului natal, la Chimia Tîrnăveni (2000), după care a trecut la Gaz Metan Mediaş, până în 2013. Mai apoi, Cristian Pustai a fost responsabil cu pregătirea echipelor Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş, Rapid Bucureşti, FC Botoşani, după care s-a întors la Gaz Metan Mediaş, de unde a plecat la Dunărea Călăraşi, pentru ca ultima dată să fie la Gloria Buzău. Bun venit, Cristian Pustai şi mult succes!”, se arată în comunicatul celor de la Ceahlăul.

Cu șapte etape rămase de disputat din sezonul regulat, Ceahlăul are de recuperat două puncte pentru a prinde play-off-ul în Seria 1 din Liga a 3-a.

Articole similare