Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, evenimentele ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”

Continuă proiectul „Teatru la Conac”, susținut de Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, cu spectacolul „Fiecare lucru e minunat” după „Every Brilliant Thing” de Duncan Macmillan, cu Denis Imbrescu, în regia lui Mircea Anghel, care propune într-o cheie inedită și plină de umor, o temă extrem de serioasă: depresia, alături de cel puțin un milion de motive care să ne amintească, atunci când e nevoie, că fiecare lucru e minunat. Un spectacol care vorbește despre toate lucrurile minunate pentru care merită să trăim și care sunt la tot pasul în jurul nostru, dar pe care uneori nu reușim să le vedem. „Am făcut un spectacol care vorbește despre lupta împotriva depresiei, într-o cheie comică și interactivă, care sper să ridice cât mai multe întrebări publicului spectator. Prin urmare, vă aștept la Teatru la Conac, să fiți parte din povestea noastră.”, spune Mircea Anghel, regizor.

Spectacolul se va juca la ora 17.00, în Sala Studio din incinta Vilei Albatros, Str. Plantelor, nr. 8 B, iar accesul este interzis copiilor sub 14 ani. Accesul se face începând cu ora 16.30 și cei prezenți vor avea parte de un tur ghidat al Vilei Albatros înainte de începerea reprezentației. Prețul unui bilet este 40 lei, iar studenții și elevii beneficiază de 50 la sută reducere, astfel că biletul acestora va costa 20 lei. Biletele se pot achiziționa de pe iabilet.ro

Muzeul Județean

  • Muzeul Județean Buzău invită publicul să viziteze expoziția de arheologie dedicată perioadei neo-eneolitice, în cadrul căreia pot fi admirate artefacte vechi de 8.000 de ani. Alături de ceramică, uneltele și armele descoperite în cursul săpăturilor arheologice sunt ilustrative pentru modul de viață al omului neolitic. Printre acestea se numără piesele de silex, os, piatră sau cupru. Din lut ars, în afara diverselor tipuri de recipiente, se realizau ustensile, precum lingurile și polonicele, greutăți pentru războiul de țesut, obiecte de podoabă, pintadere, statuete. Judecând după numărul mare al descoperirilor, statuetele feminine trebuie să fi avut o semnificație și o importanță aparte în viața comunităților din perioada neo-eneolitică. Cel mai adesea, aceste reprezentări sunt interpretate ca fiind conexe domeniului spiritual. De asemenea, în aproape toate așezările neo-eneolitice cercetate în zona noastră s-au descoperit fie dovezi directe ale cultivării plantelor, precum semințele carbonizate, fie indicii indirecte legate de această ocupație: săpăligi de corn, lame și așchii de silex, utilizate ca inserții de seceră, râșnițe de piatră.
  • Tot la sediul Muzeului Județean Buzău este deschisă expoziția temporară „Remember Mihaela Runceanu”. Proiectul își propune să aducă în atenția tinerilor personalitatea și cariera muzicală a inegalabilei interprete buzoience, dar și să reînvie în memoria publicului, contemporan cu Mihaela Runceanu, activitatea sa artistică. Expoziția include o parte din ținutele de scenă ale artistei, diplome, scrisori, o impresionantă colecție de fotografii, precum și alte obiecte ce au aparținut cunoscutei artiste.
  • O altă expoziție remarcabilă, deschisă anul acesta, la sediul muzeului, este „Numismatica”. Spațiul, dotat cu echipamente de ultimă generație în materie de expunere muzeală, găzduiește aproape 800 de monede de diverse tipuri și din diferite perioade istorice. Holograme și echipamente de tip touch vor permite vizitatorilor să descopere, într-un mod inedit și interactiv, comorile numismatice deținute de Muzeul Județean Buzău.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker