Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, evenimentele ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Drăgaica

Târgul Toamna Buzoiană îi așteaptă pe buzoieni începând cu data de 22 septembrie, ora 17.00, în Drăgaică. Dulcețuri, gemuri, murături, legume uscate, condimente și alte delicii își vor găsi locul pe raftul din cămara gospodinelor. De asemenea, pastrama, cârnații de Pleșcoi, micii, mustul, plăcintele cu dovleac și multe alte bunătăți  vor fi oferite de cei mai harnici gospodari buzoieni.

Școala din Parc Buzău va fi prezentă în târg anul acesta cu un program minunat pentru copii. Anul acesta, târgul „Toamna Buzoiană” se desfășoară doar în week-end, în perioada  22-24 septembrie. Pe parcusul celor trei seri, buzoienii vor fi încântați de numeroși artiști care vor urca pe scena târgului „Toamna Buzoiană”.

Berca

  • Sâmbătă, 23 septembrie 2023, începând cu ora 10.00, Uniunea Chinologică Royal (UChR), prin Asociația Chinologică BUZĂU – Club Federal Chinologic BUZĂU vă invită să fiți parte a celui mai important eveniment chinologic din județ. Expoziția cuprinde exemplare din mai multe rase de câini pentru care se asigură: două ringuri de arbitraj în sistem multijudging unde vom avea câte doi arbitri la clase, doi arbitri la BOB (Best of Breed) și patru arbitri la BIS (Best in Show); arbitraj pentru titlul de Campion România; arbitraj în vederea obținerii Pedigree-ului de tipicitate pentru câinii care nu dețin acte de origine, indiferent de rasă, condiția fiind ca vârsta minimă a câinelui să fie 9 luni. Certificatul se eliberează gratuit – pe loc. Participanții care vin însoțiți de câini sunt rugați să aibă asupra lor pungi de plastic speciale pentru a strânge dejecțiile pe care le mai lasă animalele în urmă. Pentru a îndepărta mizeria, vă rugăm de asemenea să aveți la îndemână un recipient cu apă! Tarife: Pentru câinii cu vârsta de minim 9 luni: primul câine 120 lei, următorii 60 lei (Ex.: 2 câini =180 lei, 3 câini=240 lei etc.) Participarea la clasa baby și puppy este gratuită (vârstă sub 9 luni).
  • Sîmbătă și duminică, pe 23 și 24 septembrie, buzoienii sunt așteptați la Berca, în cadrul unei celei de-a treia ediții a târgului Piața Artizanilor, ce poartă numele „Savorile Toamnei Buzoiene”. Organizatorii anunță că printre noutățile acestei ediții se regăsesc o expoziție mobilă despre proiecte culinare sustenabile din întreaga lume, un show culinar cu produse de sezon și o degustare de preparate culinare inovative de la producători artizanali. Piața găzduiește, de asemenea, o expoziție de produse meșteșugărești ale artiștilor locali. Această expoziție are ca scop evidențierea talentului artistic din cadrul comunității și sensibilizarea cu privire la importanța susținerii artizanilor locali. Pe lângă expozițiile de produse alimentare și de artă, Piața Artizanilor oferă ateliere interactive pentru copii, ceea ce o face să fie un loc perfect de weekend pentru întreaga familie. „Savorile Toamnei Buzoiene” se va ține sâmbătă între orele 10.00 – 18.00 și duminică între orele 10.00 – 17.00, în curtea din spatele fostului Infopoint Turistic/ teren lângă Hanul Moara Veche, vis-a-vis de școala din Berca, pe drumul spre Vulcanii Noroioși. Intrarea este liberă.

Muzeul Județean

  • Expoziția temporară INKSPIRATION, dedicată artei tatuajului. Proiectul expozițional, este rodul colaborării a șapte artiști tatuatori, fondatori ai unei viitoare școli de tatuaj. Expoziția include: schițe de proiect, lucrări de grafică specifice genului, realizate pe mai multe tipuri de suport, inclusiv pergament artificial, o replică cu calități similare pielii umane, destinată exercițiului tehnic. De asemenea, sunt prezente lucrări obiect și instrumente ce au fost folosite în stadiile incipiente ale popularizării acestui domeniu artistic. Expoziția rămâne deschisă până în data de 28 septembrie 2023.
  • Expoziția temporară „Remember Mihaela Runceanu”  include o parte din ținutele de scenă ale artistei, diplome, scrisori, o impresionantă colecție de fotografii, precum și alte obiecte ce au aparținut Mihaelei Runceanu. Totodată, vizitatorii vor putea experimenta atmosfera muzicală a anilor ’80. Scopul acestui proiect expozițional este de a face cunoscută tinerilor personalitatea și cariera muzicală a inegalabilei interprete buzoience, dar şi readucerea în memoria publicului, contemporan cu Mihaela Runceanu, a activităţii sale artistice.

Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă”

Duminică, 24 septembrie, între orele 12.00 și 13.30, se va desfășura cea de-a IV-a ediție a Zilei Satului Românesc. Cu acest prilej va fi deschisă o expoziție de instrumente muzicale din patrimoniul muzeului și din colecțiile Cristian Micu și Ion Zecheru. Parteneri în organizarea expoziției sunt Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău și Claudia Colniceanu, inițiatoarea proiectului de muzici tradiționale „MousaiosSound”. Evenimentul include mai multe momente muzicale, susținute de interpreții Mircea Micu, Andrei Cojanu, Cristian Micu, Claudia Colniceanu și Ion Zecheru, iar intrarea este liberă.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker